Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

'Vânzătorul de păsări' de Carl Zeller la Opera din Brașov

Publicat: duminică, 17 Ianuarie 2016 , ora 0.00
Astăzi, 17 ianuarie 2016, de la ora 18,30, Opera Brașov propune spectacolul „Vânzătorul de păsări” de Carl Zeller, un eveniment aniversar dedicat mezzosopranei Cristina Soreanu.
Cristina Soreanu a absolvit în 1982 Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, unde le-a avut ca profesoare pe Eugenia Moldoveanu și Maria Hurduc. S-a perfecționat apoi la Nantes, Paris și Viena. În 2005, mezzosoprana a obținut titlul de Doctor în muzică la Universitatea Națională de Muzică din București. Cristina Soreanu a fost solistă a Operei Brașov între anii 1981–2008, fiind aplaudată de public în numeroase roluri din producții de operă și operetă, inclusiv din spectacolul prezentat în această seară. Premiera operetei „Vânzătorul de păsări” a avut loc la Theater an der Wien, în anul 1891. Succesul răsunător a determinat prezentarea acesteia, în același an, la New York, iar în 1895, la Londra. Această operetă îmbină atmosfera veselă și plină de viață a Tirolului cu atmosfera Curții imperiale austriece, întâmplările desfășurându-se dinamic, cu mult umor și ironie.
În distribuție, alături de mezzosoprana Cristina Soreanu, se află artiști ai Operei Brașov – o parte, foști studenți ai acesteia: Corina Klein, Mihai Irimia, Simona Mărcan, Nicoleta Chirilă, Andromeda Nemeș. Orchestra Operei Brașov va fi dirijată de Traian Ichim, iar regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. Își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.