Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Gala Premiilor Operelor Naționale la Iași

Publicat: duminică, 22 Iunie 2014 , ora 12.52

La Iași are loc astăzi, 22 iunie 2014, cea de-a doua ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale. Evenimentul este programat să înceapă la ora 21,00 și va fi găzduit de Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din localitate. În cadrul manifestării vor fi acordate premii la 12 categorii precum Cel mai bun spectacol, Cel mai bun regizor, Cel mai bun dirijor, Cel mai bun solist sau Cea mai bună solist. Pe lângă aceste distincții, se vor acorda unor mari artiști premii de excelență și pentru întreaga activitate, dar și premii speciale ale Galei. Acestea vor fi înmânate de personalități marcante ale societății românești din țară și străinătate: Viorica Cortez, Ileana Iliescu, Dan Grigore, Andrei Șerban, Răzvan Theodorescu, Pompei Hărășteanu, Vasile Moldoveanu, Gigi Căciuleanu și mulți alții.
Juriul - din care face parte și colega noastră Luminița Arvunescu, realizatoarea emisiunii «Seara de operă» de la Radio România Muzical - îi mai reunește pe Anca Florea, Costin Popa, Vivia Săndulescu și Petre Sbârcea.
De asemenea, de la ora 19.30, în foaierul Teatrului Național, va fi lansat în prezența cunoscutei mezzo-soprane Viorica Cortez, volumul Cortez semnat de Marius Constantinescu.
Gala poate fi urmărită în transmisiune directă la Radio România Cultural și pe TVR 2.