Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Două recitaluri în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt

Publicat: luni, 26 Mai 2014 , ora 12.32

În cadrul Festivalului Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt au loc astăzi, 26 mai 2014, două recitaluri. Ambele vor fi susținute în Biserica Sfântul Ioan și se înscriu în seria "Tineri artiști".

Începând cu ora 18:00, Niklas Walentin Jensen - vioară și pianista Viktoria Fătu vor prezenta un program alcătuit din Sonata KV 305 de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata nr. 8 de Ludwig van Beethoven, Erlkönig de Heinrich Wilhelm Ernst și Capriciu vienez de Fritz Kreisler.

În cel de-al doilea recital al zilei, începând cu ora 20:00, violoncelistul Tamás Varga va prezenta un program alcătuit din Sonata de György Ligeti, Suita a II-a de Johann Sebastian Bach și Sonata de Zoltan Kodaly. Organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică, al cărei președinte este dirijorul Christian Badea, Festivalului Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt aduce în fosta capitală culturală a Europei artiști de prestigiu internațional: Cvartetul Borodin, violonistul Giuliano Carmignola, dirijorul Christian Badea. Festivalul se încheie în 31 mai.