Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Corul „Sound” condus de maestrul Voicu Popescu, la Festivalul Internațional „Întâlniri Corale Banja Luka”

Publicat: joi, 19 Octombrie 2023 , ora 0.00

Corul "Sound" condus de dirijorul Voicu Popescu participă la Festivalul Internațional "Întâlnirile Corale de la Banja Luka", derulate în Bosnia-Herțegovina, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la prima ediție a evenimentului.

În cadrul acestei ediții participă 14 coruri și ansambluri din Grecia, Macedonia, Serbia, Republica Srpska, Bosnia și Herțegovina și România.
Printre obiectivele pe care organizatorii vor să le atingă prin această manifestare muzicală internațională se regăsesc îmbogățirea vieții muzicale și a activităților de concert în orașul Banja Luka și în Republica Srpska, realizarea unei cooperări între țările din care provin corurile, dar și promovarea și popularizarea lucrărilor autorilor autohtoni contemporani.

Festivalul Internațional Coral "Întâlniri Corale Banja Luka" este organizat de Societatea Corală Sârbă "Jedinstvo" și se desfășoară până pe data de 22 octombrie 2023. Evenimentele înscrise în cadrul festivalului au loc în Sala de Concerte din Bansko Dvor, iar intrarea este liberă.

Sarah Natsis