Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Transmisiuni directe internaționale la Radio România Muzical

Publicat: luni, 16 Octombrie 2023 , ora 0.00

La Radio România Muzical puteți asculta în această săptămână două evenimente de pe scene internaționale, în transmisiune directă.

Miercuri, 18 octombrie 2023, de la ora 19.00, vom difuza concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Finlandeze la Centrul de Muzică din Helsinki. Sub bagheta dirijorului Nicholas Collon, vor fi interpretate lucrarea Pentru Mira de Héloïse Werner, Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici, solist István Várdai, și Simfonia a IX-a de Franz Schubert. Comentează Petre Fugaciu.

Tot sub genericul Scena europeană, vom transmite în direct joi, 19 octombrie, de la Lugano, concertul Orchestrei Elveției Italiene. La pupitrul dirijoral se va afla Krzysztof Urbański, iar ca solist va evolua violoncelistul Daniel Müller-Schott. În program - Concertul op. 85 de Edward Elgar și Suita simfonică Șeherazada de Nikolai Rimski-Korsakov. Evenimentul va începe la ora 21.30 și va fi comentat, din studioul Radio România Muzical, de Marina Nedelcu.

Larisa Clempuș