Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Alexandru Tomescu și Sînziana Mircea, în recital la Milano

Publicat: luni, 9 Octombrie 2023 , ora 9.03

Violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea deschid seria Concertelor Remember Enescu la nivel internațional, cu un prim recital ce are loc astăzi, 9 octombrie, la Sala Rotonda Del Pellegrini, FAI, din Milano. Programul celor doi muzicieni cuprinde piese de Jules Massenet, Fritz Kreisler, Niccolo Paganini, George Enescu și concertul pentru vioară și pian al compozitorului contemporan Călin Humă.

Violeta Popescu, prof. univ. dr. și director al Centrului Cultural Italo-Român de la Milano va deschide seara muzicală cu un workshop având ca temă Personalități artistice române reprezentative în Italia și în lume, în anul Dimitrie Cantemir.

Concertele Remember Enescu reprezintă partea doua a proiectului Concursul Internațional Remember Enescu, desfășurat la Timișoara între 25 și 30 septembrie 2023, și continuă încurajarea educației prin muzică și promovarea compozițiilor lui George Enescu în context european. Totodată, scopul acestui demers al Fundației culturale Remember Enescu este de a contribui activ la crearea unei percepții pozitive universale asupra culturii și patrimoniului românesc, mai ales în contextul programului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în 2023.

Larisa Clempuș