Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Diapason d'or pentru Cvartetul Arcadia

Publicat: joi, 7 Septembrie 2023 , ora 4.56

Cvartetul "Arcadia", care activează sub auspiciile Centrului Național de Artă "Tinerimea Română", a primit calificativul Diapason d'or oferit de redactorii renumitei reviste franceze Diapason.

Distincția este acordată pentru albumul ce cuprinde înregistrările Cvartetelor nr. 4 și nr. 16 din creația lui Mieczyslaw Weinberg. Acest disc face parte din cadrul proiectului discografic de anvergură dedicat înregistrării celor 17 cvartete de Mieczysław Weinberg, demarat de muzicienii români la casa de discuri Chandos. Albumul a fost difuzat de Radio România Muzical pe 15 mai 2023 și poate fi reascultat aici

Cvartetul Arcadia, alcătuit din violoniștii Ana Török și Răsvan Dumitru, Traian Boală la violă și Zsolt Török la violoncel, s-a format în 2006 în timpul anilor de studiu la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj. S-a impus de-a lungul anilor drept unul dintre cele mai captivante ansambluri din generația sa, fiind recompensat cu premii la prestigioasele concursuri de muzică de cameră de la Osaka (2014), Wigmore Hall Londra (2012), Almere (2011) și Hamburg (2009).

Ioana Țintea