Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 24 aprilie 2018

Publicat: marți, 24 Aprilie 2018 , ora 16.14

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Tenorul Yusif Eyvazov are angajamente și fără… Anna Netrebko! În pofida speculației, conform căreia Yusif Eyvazov ar avea de cântat numai "datorită" și "cu" celebra sa consoartă, iată câteva dintre angajamentele independente ale tenorului azer: "Tosca" - la Berlin, în luna iunie și "Trubadurul" la Paris, în iulie - având-o parteneră pe soprana canadiană Adrianne Pieczonka, iar Stagiunea viitoare, "La Fanciulla del West", la New York - Metropolitan Opera House - cu soprana daneză Eva Maria Westbroeck în rolul titular, serie de spectacole pe care o va susține în alternanță cu Jonas Kaufmann pe rolul Dick Johnson. Trei angajamente notabile, trei distribuții fără celebra lui soție, Netrebko!

  • Viitoarea stagiune a Operei de Stat vieneze din perspectiva celor mai importante prezențe românești: Anita Hartig - Micaela (Carmen), Valentina Naforniță - Pamina (Flautul fermecat), Ilia (Idomeneo) și Susanna (Nunta lui Figaro), Teodor Ilincăi - Pinkerton (Madama Butterfly), George Petean - Lord Enrico (Lucia di Lammermoor) și Macbeth. O perspectivă care ne umple sufletul de mândrie!

  • Adio scenă! Soprana Mariella Devia (foto) - unică interpretă a repertoriului belcantistic, o voce de o omogenitate și virtuozitate rare, chiar și în prezent, la vârsta de 70 de ani! - își va lua "Rămas-bun" de la scena de operă și publicul ei, luna viitoare, prin 3 spectacole cu opera "Norma" găzduite de Teatrul "La Fenice" din Veneția, în care îl va avea ca partener în rolul Pollione, pe tenorul român, Ștefan Pop. Primul spectacol va avea loc pe 13 mai și va fi transmis în direct, de la ora 20.00 (ora României), de RAI Radio 3.