ACUM:
0.05
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Muzica lui Enescu în lume

Publicat: miercuri, 11 Ianuarie 2012 , ora 15.19
La inceputul acestui an, muzica lui George Enescu va fi interpretată in diverse zone ale globului. In 26 ianuarie, in cadrul seriei propuse de Societatea de Muzică de Cameră a Centrului "Lincoln" din New York, tineri interpreţi vor prezenta, alături de Dublul cvartet pentru coarde de Ludwig Spohr, Octuorul pentru coarde semnat de compozitorul roman. Recitalul, găzduit de Studioul Rose, va putea fi urmărit şi intr-o transmisiune directă pe internet, accesand site-ul Societăţii de Muzică de Cameră a Centrului Lincoln.

Cantabile şi Presto de George Enescu face parte din repertoriul impus pentru etapa finală a Concursului de flaut James Pappoutsakis găzduit de Colegiul de Arte Frumoase al Universităţii din Boston. Etapa finală are loc in 29 ianuarie.

In 2 februarie, Legenda pentru trompetă şi pian de George Enescu figurează in programul lui Tom Poulson, tanăr artist caştigător a numeroase premii, care o va prezenta la Royal Festival Hall din Londra.

Legenda enesciană pentru trompetă va fi interpretată in 7 februarie de alţi doi tineri artişti la Colston Hall din Bristol, va canta intr-un recital o lună mai tarziu, in 6 martie, pianistul Florian Mitrea.