ACUM:
12.00
Interpreții Festivalului 'George Enescu' 2021
Marile nume invitate, în înregistrări de referință.
Urmează: 13.00 Info buletin muzical Știrile muzicale ale zilei.
Apoi: 13.05 Polifonii Universal și românesc, creație și interpretare.

Înapoi la: pagina principală

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2021-06-24

Știri muzicale din Bucuresti

Se încheie stagiunea Big Bandului Radio
Astăzi, 24 iunie 2021, are loc la Sala Radio concertul ce încheie stagiunea Big Bandului Radio. Sub bagheta lui Ionel Tudor, îl veți putea audia pe pianistul Sorin Zlat în postura de solist, iar invitați vor fi Mike Alex la contrabas și Iulian Nicolau la tobe. Prezintă Cristian Marica. Concertul va fi transmis în direct la Radio România Muzical, de la ora 19:00.
 
Două concerte propuse de Filarmonica „George Enescu”, în finalul stagiunii
Finalul stagiunii aduce, pe scena Filarmonicii „George Enescu”, două concerte susținute sub bagheta dirijorului Christian Badea. Astăzi, 24 iunie 2021, și mâine, 25 iunie, de la ora 19:00, împreună cu orchestra instituției va concerta violoncelistul Denis Shapovalov, câștigător al premiului I la Concursul Internațional „Ceaikovski” de la Moscova în 1998. Programul cuprinde Uvertura operei „Răpirea din serai” de Wolfgang Amadeus Mozart, Variațiunile pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia nr. 4 în la major „Italiana” de Felix Mendelssohn. Sala va putea fi ocupată până la 50% din capacitate.
 
„Aida” de Giuseppe Verdi pe scena Operei bucureștene
Opera Națională din București propune astăzi, 24 iunie 2021, de la ora 18:30, o nouă reprezentație a operei „Aida” de Giuseppe Verdi. Distribuția îi reunește pe soprana Bianca Mărgean în rolul titular, alături de tenorul Daniel Magdal în rolul „Radames” și de soprana Silvia Sorina Munteanu în rolul „Amneris”. Conducerea muzicală va fi asigurată de Vlad Conta, iar regia este semnată de Plamen Kartalov.
 
Un nou eveniment înscris în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi continuă astăzi, 24 iunie 2021, cu un recital susținut de mezzosoprana Claudia Codreanu și de pianista Diana Dembinski. Programul reunește lucrări compuse de Carmen Petra-Basacopol, Olguța Lupu, Diana Dembinski, Dan Dediu, Dan Buciu și Christian Petrescu. Participă, ca invitată, soprana Aurelia Popescu. Recitalul se derulează în Sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București, de la ora 17:00.
 
Calendarul muzical al zilei - 24 iunie 2021

  • 1906 S-a născut violoncelistul francez Pierre Fournier (decedat 8.01.1986) 115 ani
  • 1975 Aniversarea violonistei românce Corina Belcea 46 ani

 


 

Știri muzicale din țară

Concert cu lucrări de Enescu și Saint-Saëns în programul Filarmonicii din Sibiu
Astăzi, 24 iunie 2021, de la ora 19:00, se încheie și stagiunea Filarmonicii din Sibiu printr-un concert susținut de orchestra instituției împreună cu soprana Melinda Samson și violoncelistul Filip Papa - soliști. Programul cuprinde Șapte cântece pe versuri de Clement Marot de George Enescu, în orchestrația lui Pascal Bentoiu, Concertul nr. 1 în la minor pentru violoncel și orchestră de Camille Saint-Saëns și Suita I pentru orchestră de George Enescu. Bagheta dirijorală îi revine lui Tiberiu Soare.
 
Pianistul german Stefan Arnold la Filarmonica din Brașov
Concertul de astăzi, 24 iunie 2021, ce încheie stagiunea Filarmonicii din Brașov îl va prezenta în ipostază solistică pe pianistul german Stefan Arnold. Muzicianul va interpreta, împreună cu orchestra instituției, Concertul nr. 1 în do major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, iar seara se va încheia cu Suita „Pulcinella” de Igor Stravinski. La pupitrul dirijoral se va afla Mihail Agafița. Evenimentul va avea loc la Sala „Patria”, de la ora 19:00.
 
Concert cu muzică de film la Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare
Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare propune astăzi, 24 iunie 2021, un concert cu muzică de film. „Game of Thrones”, „The Godfather” sau „Pirații din Caraibe” sunt câteva titluri ce compun programul derulat sub bagheta lui Werner Gábor. Concertul se derulează în Sala Filarmonicii, de la ora 18:30 și va fi reluat mâine, 25 iunie, la Teatrul Municipal Carei.
 

Actualitatea internațională