ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Înapoi la: pagina principală

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2021-12-07

Știri muzicale din Bucuresti

Chitaristul Dragoș Ilie concertează în cadrul Stagiunii muzicale Radio
Orchestra Națională Radio va concerta vineri, 10 decembrie 2021, la Sala Radio, sub conducerea dirijorului Anastasios Symeonidis. Ca solist va evolua chitaristul Dragoș Ilie, laureat al bursei Moștenitorii României muzicale de anul acesta. În programul serii se regăsesc Uvertura Hebridele op. 26 de Felix Mendelssohn, Concierto de Aranjuez pentru chitară și orchestră de Joaquin Rodrigo și Simfonia a IX-a op. 95 în mi minor de Antonin Dvorak. Concertul va începe la ora 19:00 și va fi transmis în direct de Radio România Muzical.
 
Pianista Eliza Puchianu, recital în 'Stagiunea de marți seara'
În 7 decembrie 2021, de la ora 19.00, are loc un recital de pian în cadrul Stagiunii de marți seara organizată de Filarmonica George Enescu. În Sala mică a Ateneului Român, pianista Eliza Puchianu va interpreta Preludiul și fuga BWV 883 în fa diez minor din Clavecinul bine temperat (volumul al II-lea) de Johann Sebastian Bach, Sonata op. 21 în do minor de Cécile Chaminade, Fantezia op. 17 în Do major de Robert Schumann și Improvizația op. 128 nr. 5 de Amy Beach.
Înregistrarea recitalului va fi difuzată de Radio România Muzical duminică, 19 decembrie 2021, de la ora 13,00.

 
Pianiștii Florian Mitrea și Nil Mladin susțin un recital la Ateneul Român
Sâmbătă, 11 decembrie, în Sala Mare a Ateneului Român se va desfășura un eveniment în cadrul Festivalului Hoinar, care a debutat în 2 decembrie, la Brașov. Sturm und Drang se intitulează recitalul de pian susținut de Florian Mitrea și invitatul său, Nil Mladin, unul dintre primii cursanți ai programului Hoinar la ediția din anul 2016. În prezent bursier integral la Academia de Muzică din Londra, Nil Mladin a cântat pe scene de concert din Germania, Franța, Italia, Austria și Marea Britanie, iar la invitația lui Florian Mitrea își face debutul în Sala mare a Ateneului Român din București. Cei doi muzicieni vor interpreta pagini din creația lui Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Serghei Prokofiev și Serghei Rahmaninov. Recitalul va începe la ora 19:00.
 
Calendarul muzical al zilei - 7 decembrie 2021

  • 1732 Inaugurarea Teatrului Covent Garden din Londra 289 ani
  • 1946 Aniversarea lutistului american Smith Hopkinson 75 ani
  • 1863 S-a născut compozitorul italian Pietro Mascagni (decedat 2.08.1945) 158 ani
  • 1956 Aniversarea pianistului polonez Krystian Zimerman 65 ani
  • 1960 Comemorarea pianistei românce Clara Haskil 61 ani
  • 1962 Comemorarea sopranei norvegiene Kirsten Flagstad 59 ani

 


 

Știri muzicale din țară

Program Mozart la Filarmonica din Târgu Mureș
La Filarmonica din Târgu Mureș are loc marți, 7 decembrie 2021, un concert cameral intitulat Love God - AMA-DEUS - Remembering Mozart!. Pe scena Sălii mici a Palatului Culturii din Târgu Mureș se vor afla laureații Concursului de canto organizat de Societatea Română Mozart: soprana Florina Dan, baritonii Mihai Damian și Fazakas Tamás, acompaniați la pian de Adelina Sabău și Ioana Voaideș. Programul include pagini vocale semnate de Wolfgang Amadeus Mozart. Ora de începere: 19,00.
 
Concert educativ la Filarmonica din Brașov
Filarmonica din Brașov organizează un concert educativ, sub genericul Micii artiști pe scena marilor artiști. La Sala Patria din Brașov vor evolua elevi ai Liceului de muzică Tudor Ciortea, clasa de violoncel a profesoarei Nadia Paraschiv. Tinerii muzicieni vor fi acompaniați la pian de Isabella Brașoveanu și Ioan-Dragoș Dimitriu. Recitalul are loc marți, 7 decembrie 2021, de la ora 17.00, intrarea publicului fiind liberă.
 

Actualitatea internațională

Deschiderea noii stagiuni a Teatrului Scala din Milano, live la Radio România Muzical
Radio România Muzical transmite în direct marți, 7 decembrie 2021, opera Macbeth de Giuseppe Verdi, din deschiderea noii stagiuni a Teatrului Scala din Milano. Din distribuția spectacolului fac parte Luca Salsi, Anna Netrebko, Ildar Abdrazakov, Chiara Isotton, Francesco Meli, Iván Ayón Rivas și Andrea Pellegrini, acompaniați de Corul și Orchestra Teatrului Scala din Milano. Conducerea muzicală - Riccardo Chailly.
Transmisiunea directă va începe la ora 19.00 și va fi comentată din studioul postului nostru de Luminița Arvunescu și invitatul său, dr. Stephan Poen.
 
Pianista Dana Ciocârlie, în recital la Roma
Pianista Dana Ciocârlie susține un recital marți, 7 decembrie 2021, la Sala Baldini din Roma, în cadrul ediției a XI-a a Festivalului Internațional Propatria - Tinere talente românești. Muziciana stabilită în Franța prezintă un program intitulat Valurile Dunării, care cuprinde, între altele, piese de Iosif Ivanovici, Robert Schumann, George Enescu și Violeta Dinescu.
Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Româno-Italiană Propatria în parteneriat cu Accademia di Romania din Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român.