Înapoi la: pagina principală

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2024-03-05

Știri muzicale din Bucuresti

Big Band-ul Radio și Elena Gheorghe - în concert la Sala Radio

Pe scena Sălii Radio va avea loc joi, 7 martie 2024, un concert al Big Band-ului Radio România, având-o ca invitată pe solista vocală Elena Gheorghe.

Artista sărbătorește două decenii de activitate muzicală și va interpreta împreună cu ansamblul radio piese cunoscute din muzica pop în aranjamente de jazz.

Concertul, intitulat "Embraceable You", începe la ora 19:00 și va fi transmis live pe frecvențele postului nostru.


 
Violonistul Vlad George Picioruș și pianista Melissa Grigore - recital la Ateneul Român

Astăzi, 5 martie 2024, are loc un nou recital înscris în cadrul Stagiunii de marți seara de la Ateneul Român din București.

Interpreții serii vor fi violonistul Vlad George Picioruș și pianista Melissa Grigore, studentă în anul III la Universitatea Națională de Muzică din București.

Programul pe care îl vor prezenta publicului cuprinde Sonata nr. 4 în mi minor pentru vioară solo de Eugène Ysaye, Sonata nr. 1 op. 80 în fa minor pentru vioară și pian de Serghei Prokofiev și Sonata în sol minor pentru vioară și pian din creația lui Claude Debussy.

Recitalul începe la ora 19:00, în Sala mică a Ateneului Român.


 
„Soundtrack of Love” - spectacol la Sala Dalles din București

Sala Dalles din București găzduiește astăzi, 5 martie 2024, un spectacol înscris în seria "Musical Extravaganza" și susținut de Orchestra de salon MH Orchestra, tenorul Ștefan von Korch și dansatorii TangoPasion.

Evenimentul, intitulat "Soundtrack of Love", este centrat în jurul unor pasaje muzicale din coloane sonore cunoscute, aducând în prim-plan și secvențe celebre de muzică clasică.

Ora de începere este 19:00.


 
„Tinere speranțe” - recital vocal-instrumental la Cercul Militar Național

Astăzi, 5 martie 2024, la Cercul Militar Național din București are loc un recital vocal-instrumental susținut de elevi de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”, Școala Gimnazială nr. 128 și Universitatea Națională de Muzică din București. În program - lucrări de Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Giacomo Puccini și multe altele. Evenimentul face parte din seria „Tinere speranțe”, organizată de Fundația Culturală „Remember Enescu” și începe la ora 18:00.


 
Recital Șostakovici-Ceaikovski la Ateneul Român din București

La Ateneul Român din București are loc mâine, 6 martie 2024, un recital cameral susținut de pianista Alexia Dănăcică, violonistul Iulian Băluțel, violista Cristina Ionescu și violoncelistul Adrian Istrate, între alții.

Muzicienii vor interpreta Cvintetul op. 57 în sol minor cu pian de Dmitri Șostakovici și Sextetul "Souvenir de Florence" op. 70 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Recitalul începe la ora 19:00 și se desfășoară în sala mică a instituției.


 
Calendarul muzical al zilei - 5 martie 2024
 • 1887 S-a născut compozitorul brazilian Heitor Villa Lobos (decedat 17.11.1959) 137 ani
 • 1931 S-a născut compozitorul român Aurel Manolache (decedat 10.03.2010) 93 ani
 • 1947 Comemorarea compozitorului italian Alfredo Casella 77 ani
 • 1953 Comemorarea compozitorului rus Serghei Prokofiev 71 ani
 • 1973 Comemorarea dirijorului poloenz Paul Klecki 51 ani
 • 1984 Comemorarea baritonului italian Tito Gobbi 40 ani
 • 1984 Comemorarea organistului francez Pierre Cochereau 40 ani
 • 2005 Comemorarea dirijorului român Mihai Brediceanu 19 ani
 • 2005 Comemorarea dirijorului român Sergiu Comissiona 19 ani
 • 1991 Aniversarea pianistului rus Daniil Trifonov 33 ani
 • 2016 Comemorarea dirijorului austriac Nikolaus Harnoncourt 8 ani
 • 2017 Comemorarea basului german Kurt Moll 7 ani
 • 2019 Comemorarea compozitorului român Doru Popovici 5 ani
 • 2019 Comemorarea pianistului și compozitorului de jazz francez Jacques Loussier 5 ani

 

Știri muzicale din țară

Turneul SoNoRo Conac ediția a XII-a ajunge în județul Brașov

Cea de-a XII-a ediție a Turneului SoNoRo Conac, intitulată "L'heure bleue", continuă cu un concert ce va avea loc astăzi, 5 martie 2024, la Casa de Cultură din comuna Feldioara, județul Brașov.

Cu această ocazie, pianista Shani Diluka, violistul Răzvan Popovici și violonistul Nicolas Dautricourt vor interpreta lucrări semnate de compozitorii Johannes Brahms, Edvard Grieg, Piotr Ilici Ceaikovski și Rebecca Clarke, printre alții.

Evenimentul începe la ora 19:00, iar accesul se face pe bază de invitație sau rezervare.

Prima parte a turneului se va încheia mâine, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați. Proiectul continuă cu alte două părți ce se vor derula în lunile mai și iunie.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația SoNoRo cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.


 
Concert in memoriam Marius Nichiteanu la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara

În Sala "Mihai Perian" a Liceului de Artă "Ion Vidu" din Timișoara se desfășoară astăzi, 5 martie 2024, un recital cameral organizat în memoria violistului Marius Nichiteanu, care s-a stins din viață în urmă cu 10 ani.

Începând cu ora 19:00, evoluează violoniștii Liviu Prunaru, Andra Heesch și Florian Paul, violonceliștii Alexandra Guțu și Samuel Selle, acompaniați de pianista Lauma Skride.

Veți putea audia lucrări din creația compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Erich Wolfgang Korngold și Franz Schubert.


 
Gaudeamus Quartet - în recital la Filarmonica din Brașov

Pe scena Filarmonicii din Brașov evoluează astăzi, 5 martie 2024, Cvartetul "Gaudeamus", din care fac parte violonistele Lucia Neagoe și Raluca Irimia, violista Leona Varvarichi și violoncelistul Ștefan Neagoe.

Împreună cu invitatul lor, pianistul Paul Ionescu, muzicienii vor interpreta Cvartetul în re major de Giacomo Puccini și Cvintetul op. 56 în mi minor cu pian de Luigi Boccherini.

Ora de începere este 19:00, iar locul de desfășurare - Sala mică a filarmonicii.


 
„Pink Panther” - recital la Filarmonica „Oltenia” din Craiova
„Pink Panther” este titlul recitalului pe care Cvintetul „Athenaeum Brass” îl susține astăzi, 5 martie 2024, la Filarmonica „Oltenia” din Craiova.
Evoluează Marius Suciu și Octavian Bogdan la trompetă, Ioan Luca la corn, Florin Pane la trombon, Laurențiu Sima la tubă și bateristul Bogdan Constantin. În program - lucrări semnate de Richard Strauss, Georges Bizet și Astor Piazzolla, între altele. Recitalul începe la ora 19:00.
 

Actualitatea internațională