Înapoi la: pagina principală

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2023-02-04

Știri muzicale din Bucuresti

Lansarea hărții ilustrate 'Case de muzicieni - București'
Asociația Opus organizează un eveniment de lansare a hărții ilustrate Case de muzicieni - București. Harta reprezintă o premieră, oferind publicului iubitor de cultură și istorie a Capitalei reperele a peste 60 de adrese alcătuind un puzzle ce vorbește despre povești muzicale acoperind 175 de ani de istorie și despre diversitatea și unicitatea patrimoniului arhitectonic al orașului București. Nu lipsesc instituțiile și spațiile de concert și spectacol fundamentale ale Capitalei (Ateneul Român, Sala Radio, Opera Națională București, Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian, Opera Comică pentru Copii, Universitatea Națională de Muzică, Centrul Național de Artă Tinerimea Română, Sala Palatului, Sala Dalles). Ilustrațiile și grafica hărții poartă semnătura Anei Bănică. Doar în ziua lansării, cei prezenți vor putea viziona o expoziție reunind o selecție reprezentativă a planșelor caselor de muzicieni, planșe create de asemenea de Ana Bănică. Tot în cadrul acestui eveniment, violistul Răzvan Popovici și pianista Cristiana Mihart vor interpreta muzică de George Enescu.
Lansarea hărții ilustrate Case de muzicieni are loc sâmbătă, 4 februarie 2023, de la ora 18.00, la Casa Mincu, sediul Ordinului Arhitecților din România (OAR), situată pe str. Pictor Artur Verona nr. 19.
 
Valentin Șerban și Daria Tudor - recital la Sala Radio
În cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale propus de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, va avea loc un recital duminică, 12 februarie 2023, de la ora 18,00. Pe scena Sălii Radio vor evolua violonistul Valentin Șerban, câștigător al premiului I la ediția 2020-2021 a Concursului internațional George Enescu, și pianista Daria Tudor. Cei doi muzicieni vor prezenta un program intitulat Violin in love, alcătuit din Sonata nr. 4 op. 23 de Ludwig van Beethoven, Trei romanțe op. 22 de Clara Schumann și Sonata nr. 2 în re minor pentru vioară și pian de Robert Schumann.
Recitalul este primul organizat în colaborare cu Artexim, această instituție și Radio România Muzical urmând să realizeze mai multe proiecte dedicate tinerilor muzicieni români, laureați ai Concursului internațional George Enescu.
 

Știri muzicale din țară

Concert caritabil cu muzică ucraineană corală, la Brașov
Sâmbătă, 4 februarie 2023, de la ora 19.30, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov, va avea loc un concert caritabil cu tema Muzică corală din Ucraina. O coproducție a Corului Bach al Bisericii Negre și a ansamblului vocal Korinnya format din membri ai Operei din Odesa, programul include piese din repertoriul coral ucrainean. Publicul va audia, între altele, creații de Mykola Leontovich, Mykhailo Verbytsky și Kyrylo Stetsenko. Concertul va fi dirijat de Steffen Schlandt, iar la orgă va cânta Ursula Philippi, în timp ce un videograf din orașul Odesa va proiecta imagini din Ucraina. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru oamenii aflați în centrul de primire CATTIA din Brașov.
 
'Văduva veselă', la Opera din Iași
În datele de 4 și 5 februarie 2023, la Opera din Iași este programat spectacolul de operetă Văduva veselă de Franz Lehár, în regia lui Andrei Șerban. Sub conducerea dirijorului Bogdan Chiroșcă vor evolua ca soliști soprana Nicoleta Maier, tenorul Andrei Lazăr, basul Andrei Yvan și tenorul Liviu Iftene, acompaniați de corul, baletul și orchestra Operei din Iași.
Cele două reprezentații încep la ora 18,30.
 
Teatrul 'Oleg Danovski' prezintă spectacolul 'Țara surâsului'
Țara surâsului de Franz Lehar este spectacolul de operetă programat sâmbătă, 4 februarie 2023, de la ora 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Soprana Laura Eftimie, tenorul Răzvan Săraru, baritonul Iulian Bratu și soprana Iulia Stănei fac parte din distribuția acestui spectacol regizat de Lucia Cicoară Drăgan. Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Oleg Danovski vor evolua sub conducerea dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea.
 
'Così fan tutte', pe afișul Operei din Brașov
Opera din Brașov prezintă sâmbătă, 4 februarie 2023, spectacolul Così fan tutte de Wolfgang Amadeus Mozart. Din distribuție fac parte soprana Georgiana Dumitru, mezzo-soprana Asineta Răducan, tenorul Ionuț Vârban și baritonul Valentin Marele. Soliștii vor evolua în compania Orchestrei și a Corului instituției lirice brașovene, sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu.
Ora de începere: 18,30.
 

Actualitatea internațională