Știri muzicale din țară Înapoi

Mâine se deschide Concursul-Festival „Carl Filtsch"

Publicat: luni, 8 Iulie 2024 , ora 0.00

Mâine, 9 iulie, se deschide, la Sibiu, cea de-a 28-a ediție a Concursului-Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch".

Competiția se adresează pianiștilor cu vârste între 12-31 de ani, însă în afara concursului de interpretare, juriul va aprecia și premia compozițiile pentru pian ale tinerilor candidați.

Președintele juriului este profesorul și pianistul Csiky Boldizsár - prof.univ.dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, iar din componență mai fac parte Silvia Sbârciu - pianistă, conf.univ.dr. Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, manager al Filarmonicii de Stat „Transilvania”, Cristian Lupeș - dirijor, manager al Filarmonicii de Stat din Sibiu, Nadja Preissler - profesor la Münchener Musikseminar, Valentin Doni - dirijor la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, pianista Adela Liculescu și Andrey Yaroshinsky - de la Liceul „Katarina Gurska” din Madrid.

Deschiderea competiției are loc mâine cu etapa I pentru categoria C, probă desfășurată în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Ana Sireteanu