Știri muzicale din țară Înapoi

Începe semifinala Concursului „Orchestra's Conductor” la Oradea

Publicat: luni, 29 Aprilie 2024 , ora 0.00

Astăzi, 29 aprilie 2024, începe etapa semifinală a Concursului "Orchestra's Conductor" organizat de Asociația non-profit "Geros" împreună cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Filarmonica din Oradea.

Dintre cei 18 candidați admiși în etapa curentă, primii trei vor trece în etapa finală care se va desfășura în data de 2 mai, fiind alcătuită dintr-o repetiție generală în prima parte a zilei și un concert - pentru ambele evenimente, accesul fiind gratuit.

Finaliștii vor dirija, prin tragere la sorți, lucrări semnate de compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Gustav Holst, Max Bruch sau Carl Maria von Weber.

Conform organizatorilor, "toți muzicienii Filarmonicii Oradea vor avea drept de vot atât în etapa semifinală, cât și în etapa finală, chiar dacă nu interpretează, cu condiția să asiste la toate repetițiile și spectacolele fiecărui concurent".

Câștigătorul primului premiu va primi atât suma de 2.500 de euro, cât și ocazia de a susține două concerte ca invitat al Filarmonicii din Oradea.

Petre Fugaciu