ACUM:
16.30
Festivalul Internațional „George Enescu”
Urmează: 19.30 Festivalul Internațional „George Enescu”
Apoi: 21.30 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul 'Eufonia' se desfășoară în perioada 13 septembrie - 2 octombrie

Publicat: luni, 13 Septembrie 2021 , ora 0.00
În perioada 13 septembrie - 2 octombrie 2021, are loc ediția a IV-a a Festivalului Eufonia, care se desfășoară la Timișoara și în alte localități din vestul României. Seria organizată de Asociația Tribul Artistic include cursuri de măiestrie, o conferință și concerte de muzică de cameră susținute de artiști de renume din România și din străinătate. Printre muzicienii care vor participa în cadrul festivalului Eufonia din acest an se numără violonistul Nurit Stark din Israel, pianiștii Cedric Pescia din Elveția și Andrei Gologan din Austria, violoncelistul german Stephan Forck și flautistul Matthieu Ancelin din Franța.
La această ediție, în premieră în România, Angelica Postu, muzicoterapeut la spitalul Berlin Charité, va susține un workshop intensiv dedicat trainingului mental și emoțional.
Primul concert din cadrul festivalului va avea loc în 14 septembrie, de la ora 20.00, în curtea interioară a Centrului de Proiecte Timișoara. Programul, intitulat Sound Poems, include creații de Béla Bartók, Ernest Bloch, Maurice Ravel și Henri Vieuxtemps.
Larisa Clempuș