Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul de Muzică Clasică SepsiClassic de la Sfântu Gheorghe - ziua a doua

Publicat: vineri, 5 Iulie 2024 , ora 0.00

Festivalul SepsiClasic prezintă astăzi, 5 iulie, două concerte și o serie de evenimente conexe. Începând cu ora 14:00, în Spațiul Expozițional de Artă Contemporană Magma din oraș veți putea pătrunde în lumea fascinantă a fabricării instrumentelor cu violonistul Artur Kaganovskiy. Tot de la ora 14:00, dar în parcul Elisabeta va avea loc un concert intitulat "Melodii pe promenadă", ce va fi susținut de Sepsi Art Quartet.

Începând cu ora 16:00, în Piața Centrală din localitate, Lőfi Gellért va susține un atelier de cor împreună cu corurile din oraș. Ziua festivalieră continuă de la ora 17:30 cu un recital cameral propus de "Trio all' Ungherese" alcătuit din absolvenți ai Academiei "Franz Liszt" din Ungaria.
La Sala "Béla Bartók" a Muzeului Secuiesc veți putea audia pagini semnate de Robert Schumann, Johannes Brahms, Joseph Haydn și Pablo de Sarasate.

Iar de la ora 20:00, la Biserica "Krisztus Király" se va desfășura un concert de orgă susținut de Tabajdi Ádám. Programul cuprinde lucrări ce aparțin unor compozitori precum Felix Mendelssohn, Franz Liszt și Johann Sebastian Bach, printre alții.

Ioana Țintea