Știri muzicale din țară Înapoi

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco - ziua a II-a

Publicat: marți, 26 Iulie 2016 , ora 0.00

La Brăila continuă astăzi, 26 iulie 2016, Cursurile de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco până duminică, 31 iulie. 70 de tineri artiști lirici din întreaga țară s-au înscris la această manifestare care a coincis cu redeschiderea teatrului dramatic din localitate, care a fost restaurat.

Din 1995, când a fost creat Festivalul și Concursul Internațional de Canto "Hariclea Darclée", au luat parte la aceste manifestări și la Cursurile de Măiestrie Artistică peste 2500 de artiști din 50 de țări, de pe 5 continente. Ediția din acest an se desfășoară sub semnul relației "Maeștri - Discipoli". Sâmbătă, 30 iulie, Dr. Stephan Poen va susține de la ora 18:00 conferința "Despre maeștri", evocându-i, între alții, pe marele violonist Yehudi Menuhin, la 100 de ani de la naștere, și pe celebra soprană Elisabeth Schwarzkopf, la 10 ani de la trecerea în eternitate. Conferința va fi urmată de un recital susținut de tineri interpreți.

Duminică, 31 iulie, de la ora 17:00, este programat concertul-masterclass coordonat de Mariana Nicolesco, în care vor fi aplaudați participanții la această ediție.