Știri muzicale din țară Înapoi

Concert-eveniment la Sibiu, de Ziua Radioului

Publicat: sâmbătă, 31 Octombrie 2020 , ora 0.00
Cu ocazia Zilei Radioului, sărbătorită pe 1 noiembrie, Stagiunea camerală „Florescu-Fernandez & Friends” și Radio România Muzical propun mâine, 1 noiembrie 2020, un concert cameral - eveniment susținut de Cvartetul Arcadia. Programul cuprinde Cvartetul de coarde nr. 7 „Für Ulisse” de Dan Dediu, în primă audiție online, o lucrare comandată în cadrul proiectului „Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. Ansamblul va interpreta, de asemenea, Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven, cu prilejul aniversării celor 250 de ani de la nașterea compozitorului.
Concertul va avea loc fără public, duminică, 1 noiembrie, de la ora 17:00, în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu și poate fi urmărit în direct pe conturile de Facebook Radio România Muzical, Florescu-Fernandez & Friends și Livestream România. 
Pe 17 decembrie, ziua aniversării lui Beethoven, va putea fi ascultată în primă audiție radiofonică înregistrarea concertului, însoțită de interviuri cu interpreții și compozitorul Dan Dediu.
Monica Isăcescu