Violoncelistul Gautier Capucon și pianista Yuja Wang - Music box, 14 februarie 2022

Sonata pentru violoncel și pian de Serghei Rahmaninov, în interpretarea semnată de Gautier Capucon și Yuja Wang - apariție exclusiv digitală a casei Deutsche Grammophon, lansată pe 19 noiembrie 2021, în baza unor înregistrări de studio realizate în iulie 2021 la Dortmund.

O alăturare explozivă, aș putea spune: unul dintre cei mai căutați violonceliști ai timpurilor noastre, alături de o super-vedetă a pianisticii mondiale. Și în egală măsură, doi muzicieni care sunt, iată, redutabili parteneri în repertoriul muzicii de cameră, întâlnindu-se pe terenul uneia dintre cele mai cunoscute sonate pentru violoncel și pian - unica sonată de acest fel a lui Serghei Rahmaninov, o lucrare încărcată de patos și poezie.

Înregistrarea urmează să apară și pe disc, în octombrie 2022, un titlu pe care vor figura și Sonata nr. 1 pentru violoncel și pian de Johannes Brahms, alături de trioul cu clarinet de Johannes Brahms, într-o distribuție completată de clarinetistul Andreas Ottensamer.

Veți asculta o interpretare tulburătoare a acestei sonate în sol minor de Serghei Rahmaninov - Gautier Capucon și Yuja Wang, într-o partitură dificilă, ce solicită toate capacitățile tehnice și expresive ale interpreților. Ceea ce trebuie remarcat în mod deosebit este colaborarea dintre cei doi parteneri, înțelegerea lor muzicală tacită, dialogul din care se nasc fraze muzicale cu adânci înțelesuri. Da, o interpretare excepțională pentru Sonata în sol minor de Serghei Rahmaninov, cu violoncelistul Gautier Capucon și pianista Yuja Wang.

Cristina Comandașu