Apoi: 9.50
Promo
Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Discurile anului 2021

Arhiva edițiilor: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

'I am Hera', albumul de debut al sopranei Hera Hyesang Park - Opera și vedetele ei, 15-19 februarie 2021

Album lansat în 6 noiembrie 2020

"I am Hera" și-a intitulat soprana Hera Hyesang Park primul său album solo, lansat în format digital în noiembrie 2020. Albumul a apărut și pe compact disc în ianuarie anul acesta. Cu această ocazie, tânăra soprană a semnat un contract de exclusivitate cu concernul Deutsche Grammophon.

Binecuvântată cu un glas generos, pus în valoare cu o tehnică vocală excelentă și o muzicalitate ieșită din comun, Hera Hyesang Park este unul dintre cele mai promițătoare talente ale operei moderne. "Vocea cu timbrul pur și delicat radiază sensibilitate în registrul mediu și luminozitate în registrul înalt." - se scrie despre Hera Hyesang Park, artista care arată ca un star de cinema, frumoasă, sofisticată și cu o prezență scenică extrem de plăcută. De altfel, flerul ei pentru modă a atras atenția redactorului-șef al revistei "Vogue" - Dame Anna Wintour - care a ales rochia "Giambattista Valli" pe care Hera Hyesang Park a purtat-o în 2018, la Gala Operei Metropolitan din New York.

Personalitatea și evoluția Herei Hyesang Park au fost modelate de rădăcinile ei coreene și de experiența dobândită în Europa. Cronicarii au început să-i urmărească evoluția încă din 2015 când a terminat studiile de canto la "Julliard School", devenind imediat membră al prestigiosului program de dezvoltare a tinerilor artiști "Lindemann" al Operei Metropolitan. Acest program i-a prilejuit debutul la "Met", în 2017, în opera "Rusalka" de Antonin Dvorak, revenind cu succes, doi mai târziu, în rolul Amore, în montarea lui Mark Morris cu opera "Orfeu și Euridice" de Christoph Willibald Gluck. Hera Hyesang Park speră să revină la "Met", în sezonul 2021-2022, cu Flautul fermecat de Wolfgang Amadeus Mozart.

"Suntem încântați să o primim pe Hera Hyesang în marea noastră familie de artiști", astfel a salutat dr. Clemens Trautmann, președintele Deutsche Grammophon, colaborarea cu artista sud coreană.

"I am Hera" și-a intitulat artista albumul de debut alcătuit din melodii și arii dragi inimii sale. "În loc să interpretez o serie de melodii care ar putea să-i impresioneze pe ceilalți, am decis să risc și să interpretez arii care rezonează cu valorile mele de bază" - a declarat Park pentru OperaWire în mai 2020. Albumul include opere de Bellini, Gluck, Haendel, Mozart, Pergolesi, Puccini și Rossini, dar și lucrări ale compozitorilor coreeni Joowon Kim și Un-Yung La. "Sunt foarte fericită că mă alătur "etichetei galbene", o casă de discuri care prețuiește trecutul, înțelege nevoile prezentului și dorește să modeleze viitorul." - a spus Hera Hyesang Park la începutul înregistrărilor realizate alături de Orchestra Simfonică din Viena dirijată de Bertrand de Billy.

De-a lungul celor 5 ediții, ale rubricii "Opera și vedetele ei" - începând de luni, 15 februarie și până vineri, 19 februarie, ora 11.00 - de puteți asculta în premieră la Radio România Muzical acest album lansat în noiembrie anul trecut și inclus în proiectul "Discurile anului 2021".

Jeanine Costache