ACUM:
20.00
Jazzy hour cu Berti Barbera
Berti Barbera vă aduce albumul săptămânii.
Urmează: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.

Discurile anului 2020

Arhiva edițiilor anterioare: 2020 |2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

John Scofield/Steve Swallow/Bill Stewart: 'Swallow Tales' - Jazzy Hour, 21 iulie 2020

Album lansat pe 12 iunie

Există acele momente alese când știi dinainte că vei asculta ceva nou și de o calitate excepțională când citești cu emoție asocierea de nume de pe coperta unui disc. Valoarea artistică, forma în care se află muzicienii, experiența lor cumulată în zeci de producții remarcabile ne pregătesc pentru o nouă bucurie muzicală.

Un exemplu perfect stă în albumul "Swallow Tales" lansat de trio-ul format din chitaristul John Scofield, basistul Steve Swallow și bateristul Bill Stewart. Dinainte am știut că va fi ceva intens, la cel mai elevat nivel artistic, iar după audiere am realizat că tocmai am ascultat unul dintre cele mai bune albume de jazz ale anului 2020, pe care genialul chitarist aduce un omagiu prietenului, modelului său muzical și fostului său profesor de la Berklee, Steve Swallow, prin câteva compoziții ale acestuia, care i-au inspirat tinerețea muzicală din anii '60. Bill Stewart a mai cântat cu Scofield încă din anii '90, prietenia dintre cei trei stă la baza acestui minunat repertoriu înregistrat într-o singură zi și pregătit timp de 40 de ani, simțul libertății și al încrederii fiind palpabil.

"Swallow Tales" înseamnă trecutul în prezent, este perfect de la un capăt la altul, prin echilibrul perfect dintre spațialitate, complexitate, rafinament, apel emoțional și pură plăcere de a cânta. Fiecare piesă are o logică internă proprie iar întregul este un adevărat masterclass de trio de chitară, sub semnătura unor muzicieni imenși care tot timpul caută ceva nou.


Berti Barbera