ACUM:
14.00
O istorie a muzicii românești (R)
Urmează: 15.00 Dincolo de culise (R)
Apoi: 16.00 Compozitorul săptămânii 2 ore cu unul dintre titanii muzicii clasice

Discurile anului 2020

Arhiva edițiilor anterioare: 2020 |2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

Pol Belardi's Force: albumul 'Organic machines' - Jazzy Hour, 21 ianuarie 2020

Album lansat pe 16 iunie 2019

De la primul sunet produs, în anii '90, curiozitatea și imaginația s-au trezit în luxemburghezul Pol Belardi cu dorința de a face muzică. După ce a studiat la o școală locală percuția, pianul, ritmul, teoria muzicală și a trecut prin orchestra simfonică și o trupă rock, polivalentul Pol a plecat la Bruxelles și Amsterdam, unde a aprofundat chitara bas, cu care s-a implicat creativ în mai multe proiecte, diverse în stil și instrumente, devenind și un prolific compozitor.

Revenit în Luxemburg, conduce mai multe grupuri, din care se remarcă Pol Belardi's Force, un cvartet cu o abordare distinctă, într-o estetică deja obișnuită în peisajul european, care menține atentă urechea ascultătorului din zilele noastre. Toți cei patru au un trecut muzical divers și nu ezită să profite de asta în cobinația lor proaspătă de muzică modernă bogată în improvizație, exprimată prin compozițiile lui Belardi, definite de groove puternic, melodicitate, armonii rafinate, spații folosite inteligent, tensiune și relaxare, stări diverse, o interacțiune strânsă și multă bună dispoziție.

În 2017 au câștigat premiul "Best Band" la Sibiu iar în 2019 au lansat albumul "Organic Machines", o excelentă producție care-i aduce în prima linie a scenei europene, pe fondul unei oferte foarte generoase în aceeași arie muzicală. Festivalurile ne oferă întotdeauna nume noi, iar când descopăr ceva distinct, autentic, împart bucuros cu toată lumea.

Berti Barbera