Apoi: 17.25
Promo
Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Discurile anului 2018

Arhiva edițiilor: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

'Contrabandista' - cel mai recent album al tenorului Javier Camarena - în premieră la Radio România Muzical

"Contrabandista" și-a intitulat Javier Camarena cel mai recent album lansat cu două luni în urmă, în 5 octombrie 2018, tenorul mexican colaborând pentru prima dată cu Decca Classics. Mai mult decât atât, discul "Contrabandista" i-a adus tenorului Javier Camarena și colaborarea cu Cecilia Bartoli, căci este realizat sub mentoratul celebrei artiste, ea incluzând acest album într-o serie cu care își aniversează 30 de ani de parteneriat  cu Decca Classics. Diva i se alătură tenorului mexican și înregistrează împreună cu acesta duetul "Amor ... Possente Nome!" din opera "Armida" de Gioachino Rossini. "Contrabandista" este un disc despre legendarul tenor spaniol Manuel García. "Am avut întotdeauna în minte un proiect despre Garcia. - explică Cecilia Bartoli în trailerul oficial al albumului - M-am întrebat cu cine să fac acest proiect și mi-am zis... Știu cu cine să-l fac! M-am gândit la tine - îi mărturisește Cecilia Bartoli lui Javier Camarena pentru că ai toate datele: o muzicalitate incredibilă și o remarcabilă flexibilitate în voce, calități de care ai nevoie pentru a interpreta această muzică scrisă pentru Garcia dar... și pentru tine..." "Manuel García - mai spune Cecilia Bartoli - a fost un mare tenor la început de secol XIX. Și Rossini a scris opere pentru el și pentru vocea sa."

Reconstituind drumul parcurs de Manuel García, Javier Camarena include pe discul "Contrabandista" lucrări ale tenorului și compozitorului spaniol, trei dintre ele fiind prime audiții mondiale, alăturând și câteva opere favorite din creația lui Gioachino Rossini și Niccolò Antonio Zingarelli. Pe lângă sprijinul acordat de Cecilia Bartoli, Javier Camarena se bucură și de colaborarea strălucită a ansamblului recent format "Les Musicians du Prince - Monaco". Muzicienii conduși de Gianluca Capuano aduc un plus de originalitate cântând pe instrumente de epocă.

De-a lungul celor 5 ediții ale rubricii "Opera și vedetele ei" puteți asculta în premieră la Radio România Muzical acest album lansat în 5 octombrie. (10 - 14 decembrie, ora 11.00)

Jeanine Costache