Discurile anului 2018

Arhiva edițiilor: 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013

'There's a Place for Us', primul album solo al sopranei Nadine Sierra

"There's a Place for Us" și-a intitulat soprana Nadine Sierra primul său album solo, lansat cu aproape două luni în urmă, în 24 august, anul acesta. Cu această ocazie, tânăra soprană semnează un contract de exclusivitate cu concernul Deutsche Grammophon & Decca Gold.

Binecuvântată cu un glas generos, pus în valoare cu tehnica vocală excelentă și o muzicalitate ieșită din comun, Nadine Sierra este unul dintre cele mai promițătoare talente ale operei moderne. "Vocea cu timbrul pur și delicat radiază sensibilitate în registrul mediu și luminozitate în registrul înalt." - se scrie despre Nadine Sierra, artista care arată ca un star de cinema, frumoasă și sofisticată și cu o prezență scenică extrem de plăcută. "Este un album care iese din tipare - mărturisește Nadine Siera - diferit de cel al unei tinere soprane care alege douăsprezece dintre cele mai cunoscute arii din repertoriul său." "Un album care prezintă abilitățile vocale uimitoare ale sopranei într-o alegere eclectică a muzicii clasice americane." - se spune despre "There's a Place for Us", un disc realizat în colaborare cu Royal Philharmonic Orchestra și Robert Spano la pupitrul dirijoral.

O selecție din creația lui Bernstein, Villa-Lobos, Golijov, Stravinski, Theofanidis, Gordon și Foster cuprinde albumul "There's a Place for Us" - "un omagiu", mărturisește artista, adus compozitorilor americani însumând diverse stiluri și energii creative. "Selecția făcută - mai comentează Nadine Sierra - reprezintă amestecul multicultural, multietnic al Americii. Am vrut să trimit un mesaj alternativ de pozitivitate, unificare, acceptare a tuturor oamenilor indiferent de rasă, sexualitate și religie." "Eu însămi - afirmă Nadine Sierra provin dintr-o familie cu o moștenire foarte mixtă: mama mea este din Portugalia, iar familia tatălui meu este din Italia și Puerto Rico."

Mesajul sopranei Nadine Sierra se află chiar în titlul albumului - "There's a Place for Us", și anume acela că "indiferent de dilemele cu care ne confruntăm astăzi, va exista întotdeauna, la sfârșitul zilei, un loc pentru toată lumea."

De-a lungul a cinci ediții (15-19 octombrie, ora 11.00) ale rubricii "Opera și vedetele ei" puteți asculta în premieră la Radio România Muzical acest album lansat în 24 august și inclus în proiectul "Discurile anului 2018".

Jeanine Costache