Radio România Muzical este singurul post de radio românesc care transmite în direct toate concertele din festivalul Enescu pentru care au existat drepturi de transmisiune directă: aproape 70 de concerte, peste 10.000 minute de emisie.
Înregistrările concertelor pentru care nu au existat drepturi de transmisiune directă vor fi difuzate în intervalul 25-28 septembrie.

Transmisiunile directe pot fi ascultate în FM (97.6 și 104.8), pe streamul live online, pe aplicațiile din Appstore și Google Play.

În fiecare zi, la ora 9.45, în intervalul 3-25 septembrie, se difuzează reportaje de la concertele zilei precedente.

În pauzele concertelor transmise în direct pot fi ascultate interviurile realizate cu muzicienii-protagoniști.

Programul Radio România Muzical - Festivalul George Enescu 2017 : 2 Septembrie - 30 Septembrie

Luni
28-aug  
Marți
29-aug  
Miercuri
30-aug  
Joi
31-aug  
Vineri
1-sep  
Sâmbătă
2-sep
 
Duminică
3-sep
 
Luni
4-sep
 
Marți
5-sep
 
Miercuri
6-sep
 
Joi
7-sep
 
Vineri
8-sep
 
Sâmbătă
9-sep
 
Duminică
10-sep
 
Luni
11-sep
 
Marți
12-sep
 
Miercuri
13-sep
 
Joi
14-sep
 
Vineri
15-sep
 
Sâmbătă
16-sep
 
Duminică
17-sep
 
Luni
18-sep
 
Marți
19-sep
 
Miercuri
20-sep
 
Joi
21-sep
 
Vineri
22-sep
 
Sâmbătă
23-sep
 
Duminică
24-sep
 
Luni
25-sep
 
Marți
26-sep
 
Miercuri
27-sep
 
Joi
28-sep
 
Vineri
29-sep
 
Sâmbătă
30-sep  
Duminică
1-oct  

Sâmbătă, 23 Septembrie

11.00 Festivalul Internațional “George Enescu”

Transmisiune directă de la Sala Mică a Palatului. Seria Recitaluri și concerte camerale. Concertul susținut de Ansamblul Schubert din Londra. În program: Gustav Mahler - Cvartetul cu pian în la minor; George Enescu - Cvintetul cu pian op. 29 nr. 1 în la minor; Robert Schumann - Cvintetul cu pian op. 44 în Mi bemol major. Comentează Ioana Marghita

13.00 Festivalul Internațional “George Enescu”

Transmisiune directă din Studioul "Mihail Jora" al Societății Române de Radiodifuziune. Seria Muzica secolului al XXI-lea. Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii "Banatul" din Timișoara. Dirijor Rumon Gamba. Solistă pianista Luiza Borac (Laureată a Concursului Internațional "George Enescu"1991). În program: Rolf Martinsson - Piesa simfonică " Open Mind" op. 71; Valentin Gheorghiu - Concertul pentru pian și orchestră; Sven Helbig - "Pocket Symphonies" Comentează Monica Cengher.

16.30 Festivalul Internațional “George Enescu”

Transmisiune directă de la Ateneul Român. Seria Recitaluri și concerte camerale. Concertul susținut de Orchestra de Cameră Mahler. Dirijor Jonathan Stockhammer. Solista Patricia Kopatchinskaja - vioară. În program: Bela Bartók - Divertimento pentru coarde Sz. 113/BB118; György Ligeti - Concertul pentru vioară și orchestră , "Concert românesc" pentru orchestră; Paul Hindemith - Suita din baletul "Nobilissima Visione". Comentează Andreea Chiselev.

19.30 Festivalul Internațional “George Enescu”

Transmisiune directă de la Sala Palatului. Seria Mari orchestre ale lumii.. Concertul susținut de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam. Dirijor Daniele Gatti. Solista Chen Reiss (soprană). În program: Joseph Haydn - Simfonia nr. 82 "Ursul" în Do major; Gustav Mahler - Simfonia a IV-a în Sol major. Comentează Corina Rădoi.

22.30 Festivalul Internațional “George Enescu”

Transmisiune directă de la Ateneul Român. Seria Concertele de la miezul nopții. Concertul susținut de Jordi Savall și Ansamblul Hespèrion XXI. "Balkan: Miere & Sânge". CREAȚIA - Naștere, Speranțe și Dorințe; PRIMĂVARA -Copilărie, Visuri și Sărbătoare; VARA - Iubire, Întâlniri și Căsătorie; TOAMNA - Amintiri, Maturitate și Călătorie; IARNA - Spiritualitate, Sacrificiu, Exil și Moarte; RECONCILIERE. Comentează Sorina Goia