ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Înapoi la: Emisiuni

Un week-end, un compozitor cu Lucian Haralambie

Antonio Vivaldi
Duminică, 13 Septembrie 2015 , ora 13.45
Antonio Vivaldi
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015 , ora 13.45
Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Gustav Mahler, Piotr Ilici Ceaikovski, Johannes Brahms - toți sunt compozitorii care ne-au lăsat acele lucrări pe care astăzi le ascultăm în versiunile celor mai apreciați interpreți de pe scenele lumii sau în înregistrări ale arhivelor de aur. Și mai au ceva în comun - pe durata acestei veri, la Radio România Muzical, vă invităm să îi redescoperiți pe cei cărora le datorăm toate aceste pagini importante în cadrul emisiunii "Un week-end, un compozitor".

Vorbim de câte 4 ore de muzică, sâmbăta și duminica și de o serie de interpretări de referință semnate de muzicieni români și străini, de ieri și de astăzi.

Primul pe listă este Johann Sebastian Bach - "perfecțiunea", "un mare arhitect al muzicii", "compozitorul absolut măreț" sau "singurul care a avut curajul să comunice, prin intermediul muzicii, direct cu Dumnezeu" după cum îl descriu cei care i-au studiat partiturile. Din vasta sa creație, la Radio România Muzical, vă propunem să audiați integrala Concertelor Brandenburgice într-o versiune 100% românească semnată de Orchestra de Cameră Radio, condusă de Cristian Mandeal, Variațiunile Goldberg în interpretarea pianistului Glenn Gould sau selecțiuni din "Matthaus-Passion" și "Johannes-Passion".

Luna iunie este încheiată de Mozart, urmând ca până în 13 septembrie 2020 să le dedicăm cele 8 ore de muzică  lui Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Serghei Rahmaninov,  Joseph Haydn, Antonin Dvorak, Gustav Mahler, Franz Schubert și Antonio Vivaldi.

"Un week-end, un compozitor" - vara aceasta doar la Radio România Muzical, din 20 iunie, sâmbăta și duminica, începând cu ora 13:00.

Lucian Haralambie