Seara de operă - Emisiune de Luminita Arvunescu

Angela Gheorghiu si Roberto Alagna,
din nou împreuna la Opera "Metropolitan " din New York si... la Seara de opera

 


Angela Gheorghiu si Roberto Alagna într-un spectacol cu "La Rondine" la Opera Regala „Covent Garden" din Londra, mai, 2002

..Când apar ei, totul în jur parca amuteste: si astazi, ca si în urma cu 12 ani. Pe scena ca si în viata, fiecare credea în 1996 ca a avut sansa de partea sa. Roberto Alagna era un tenor deja celebru, Angela Gheorghiu devenise sub ochii dilatati de uimire ai anului 1994 "noua Diva" a spectacolului de opera, Prezentul astepta mult de la fiecare în parte, dar nimeni poate nu se gândise ca ei vor deveni "cuplu de vis" al urmatorilor 10 ani.
... Pâna când, au început sa cânte împreuna; si mai ales au înregistrat integrala operei La Rondine. Ce scria un cronicar în paginile Revistei Opera Intenational?
" Pâna în prezent, discografia operei lui Puccini La Rondine era dominata de înregistrarea realizata de Lorin Maazel cu Kiri Te Kanawa si Placido Domingo la SONY, discutabila sub multe aspecte. Noua versiune EMI care marcheaza de fapt întâlnirea sentimentala si profesionala a celor doi, R. Alagna si A. Gheorghiu o surclaseaza însa fara dificultate pe prima. Chiar daca am putea fi câteodata iritati de tapajul mediatic care însoteste orice realizare a acestui cuplu liric, trebuie sa recunoastem acum ca în La Rondine el functioneaza minunat si ca nici unul, nici celalalt nu au cântat mai frumos ca în aceasta înregistrare. Complicitatea lor, complementaritatea lor sunt evidente; iar personajele lor au tinerete, elan si o sinceritate fara urma de artificial".
... Cum vor prezenta Angela Gheorghiu si Roberto Alagna aceleasi personaje: Magda si Ruggero din La Rondine la MET, dupa 12 ani de la înregistrarea lor în Studiourile EMI ? Puteti afla - profitând o data în plus de invitatia Serii de opera de a urmari cea de-a X-a Stagiune a sa de transmisiuni directe de la Metropolitan Opera House din New York.
Nu ratati deci, noua productie metropolitana a operei La Rondine cu cuplul-star la ora actuala, Angela Gheorghiu si Roberto Alagna, Sâmbata, 10 ianuarie, de la ora 20.00