Seara de operă - Emisiune de Luminita Arvunescu

A X-a Stagiune de transmisiuni directe de la "Metropolitan Opera House" din New York: planuri si emotii ca la început

• Planuri

Din Stagiunea 2008 - 2009 a celebrei "Metropolitan Opera House" din New York, vom transmite nu mai putin de 13 spectacole.
De data aceasta, chiar fiecare transmisiune directa va avea un interviu-surpriza: va pregatesc, numai si numai personalitati - care, fie sunt protagonisti în spectacolul transmis fie au putut fi ascultati stagiunile trecute la Met.

•Colaboratori permanenti


Cuvântul meu de prezentare va pendula între opiniile si prezentarile a doi colaboratori pe care-i consider la ora actuala, printre cei mai avizati în materie de opera:
Costin Popa - redactorul sef al Revistei "Melos" care va face referire de fiecare data la discografia operei transmise dar si la evenimentele parcurse de lumea actuala a operei si,
Stephan Poen - medic foniatru, care a obtinut de curând titlul de Doctor în Muzicologie si care va va vorbi de vocalitatea fiecarei partituri ascultate - domeniu în care este specialist.

 

Emotii? De fiecare data: daca nu reusim sa stabilim legatura prin satelit ? daca spectacolul nu se încadreaza în spatiul orar al desfasuratorului primit de la UER ? daca , daca... Emotii exista deci, dar practic, suntem pregatiti pentru orice "daca", gata cu acelasi entuziasm, ca în urma cu 10 ani, sa pledam pentru "opera - la prezent!"