Seara de operă - Emisiune de Luminita Arvunescu

7 iunie, ora 19.00
Lucia“ cu Nicoleta Ardelean Anul trecut, ea a fost revelatia spectacolelor de opera din Festivalul “George Enescu”: a interpretat atunci rolul Micaela din “Carmen”, alaturi de tenorul Jose Cura si mezzosoprana Hadar Halevy.
Acum 2 ani însa, a fost revelatia “Serii de opera”: si ma întreb daca va mai amintiti cu ce spectacol o descoperisem pe Nicoleta Ardelean în Stagiunea Uniunii Europene de Radiodifuziune?!
...era un spectacol canadian, în care tânara soprana nascuta la Satu-Mare se remarcase ca o partenera ideala pentru renumita mezzosoprana poloneza - specialista în repertoriul rossinian si preclasic! - Ewa Podles, dupa cum aceasta din urma ne-a declarat.
Dar daca Amenaide din opera lui Rossini: “Tancredi”, ca si Micaela din populara opera a lui Bizet: “Carmen”, aveau o anumita dificultate vocala dar nu si o complexitate structurala, ei bine, Lucia - rolul în care am placerea sa v-o prezint astazi pe Nicoleta Ardelean – bifeaza toate dificultatile vocale imaginabile; iar cât priveste complexitatea sa, sincer, gasesc ca foarte putine alte roluri de soprana lirico-lejera reusesc sa-i egaleze Luciei alcatuirea ca rol. Cum a fost însa “Lucia” Nicoletei Ardelean de la Lusanne? Înca o revelatie: o “Lucia de la superlativa“- scrie în Revista L' Opera din februarie criticul muzical Giacomo Di Vittorio - asa ca merita s-o ascultati!

Nicoleta Ardelean - "Amenaide" si
Michael Colvin - "Regele Argirio" la Toronto

Nicoleta Ardelean