Seara de operă - Emisiune de Luminita Arvunescu

Stiati ca...
.... “Moametto Secundo” de Gioachino Rossini - opera pe care va propun s-o ascultati în aceasta sâmbata integral - este, în linie cu “Adelaide di Borgogna”, “La gazetta” sau “Ricciardo si Zoraide”, una dintre cele mai autentice Opere Rare din creatia de gen: dar, spre deosebire de celelalte trei opere citate, Moametto Secundo a fost o partitura uitata pentru ca, în fapt, a cunoscut o alta versiune intitulata Asediul Corintului?
...transferându-i toate calitatile sale operei “Asediul Corintului”, “Moametto Secundo” s-a mai cântat o singura data, la Venetia, 2 ani mai târziu de la premiera sa napolitana si apoi, nu?

...ca maestrul Claudio Scimone are meritul de-a fi redescoperit-o, “in tempi moderni”? Daca nu, încercati sa nu ratati Seara de opera, sambata, 31 mai: veti afla mult mai multe despre destinul acestei partituri si, în plus, veti asculta un Rossini - trecând dincolo de formidabilul sau talent de a inventa melodii spre...stiinta si elaborare, un Rossini - foarte bine interpretat la Concertgebouw din Amsterdam, în luna iunie, anul trecut...