ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Europa muzicală azi Înapoi la: Emisiuni

Transmisiune directă de la Bratislava

Publicat: Vineri, 27 Noiembrie 2009 , ora 21.00

Tribuna internațională a Tinerilor interpreți este un concurs european pentru tinerii muzicieni organizat de Uniunea Europeană de Radio (U.E.R), începând din 1969, în numele UNESCO și al Consiliului Internațional de Muzică (C.I.M).

Din 2002 concursul poartă numele de New Talent și își propune să încurajeze și să promoveze tinerii muzicieni, prin radio, prin organizarea de concerte publice difuzate de către organizațiile membre ale Uniunii Europene de Radio. Cererile tinerilor artiști muzicieni sunt prezentate fie de către organizațiile membre ale U.E.R. sau prin intermediul comisiilor naționale ale IMC și EMC (Consiliul European de Muzică).

Începând cu anul 2003, New Talent se desfășoară în Slovacia, organizatori fiind Radiodifuziunea, Filarmonica și Festivalul de Muzica din Bratislava.

New Talent – Bratislava este unul dintre cele mai importante concursuri europene destinate tinerilor muzicieni; violoncelista Laura Buruiană a fost finalistă în 2004, ceea ce a avut un impact important asupra carierei ei internaționale: o serie de concerte, culminând cu apariția ei alături de Orchestra Filarmonicii din Berlin și oferta de a înregistra un CD pentru casa Naxos.

Anul acesta o altă româncă își încearcă norocul de a pătrunde în finala acestei prestigioase manifestări, finală care va avea loc luni, 30 noiembrie: mezzosoprana Antonela Bârnat, absolventă a Universitatății Naționale de Muzică din București, unde a avut-o ca îndrumătoare pe Georgeta Stoleriu, personalitate marcantă a muzicii românești.

Vineri, 27 noiembrie, de la ora 21.00, Radio România Muzical va transmite în direct cea de-a doua semifinală a concursului „New Talent” - Bratislava, în care o să aveți ocazia să-i ascultați pe 4 dintre cei 8 finaliști, printre care se numără și artista noastră, mezzosoprana Antonela Bârnat. Dacă sorții o să-i surâdă, de ce nu? o veți putea auzi și luni în MAREA FINALĂ de la Bratislava.
Mihai Stănescu