ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Europa muzicală azi Înapoi la: Emisiuni

Transmisiune directă de la Wigmore Hall din Londra

Publicat: Luni, 23 Noiembrie 2009 , ora 15.00

Vocea cântăreței Anna Caterina Antonacci nu poate fi trecută cu vederea în marea galerie a cântăreților contemporani. Motivul? Vocea sa care nu se supune clasificărilor obișnuite și care nu se lasă îngrădită în registrele tradiționale: abordează cu mare ușurință atât rolurile de soprană, cât și pe cele de mezzosoprană, în timp ce incursiunile stilistice se dovedesc a fi la fel de strălucitoare, fie că este vorba despre paginile Barocului muzical sau despre arii de bel-canto. Însă mai presus de toate, Anna Caterina Antonacci este o muziciană desăvârșită, formată la Conservatorul din Bologna, a cărei carieră a fost încununată de laurii prestigioaselor competiții Verdi (Busseto), Pavarotti (Philadelphia), Maria Callas (Atena).

Au urmat roluri memorabile pe marile scene ale lumii și înregistrări care i-au cucerit pe melomani și critici deopotrivă. Opera și genul vocal-simfonic sunt fațete repertoriale în care expresivitatea interpretărilor a fost pusă în lumină, însă foarte aproape de inima sa - așa cum cântăreața însăși o declară - stă și liedul, univers al emoțiilor și al nuanțelor de finețe.

Sunteți invitați să redescoperiți într-un registru de excepție, alături de Anna Caterina Antonacci și de colaboratorul său - pianistul Donald Sulzen - miniaturile vocale ce poartă semnătura compozitorilor Gabriel Fauré, Reynaldo Hahn, Francesco Paolo Tosti, Pietro Cimara, Ottorino Respighi, Pieradolfo Tirendelli și Riccardo Zandonai, într-o nouă transmisiune directă de la Wigmore Hall din Londra.
Alina Velea