ACUM:
14.00
Concertele lumii
Primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
Urmează: 15.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Europa muzicală azi Înapoi la: Emisiuni

Transmisiune directă de la Paris

Publicat: Luni, 16 Noiembrie 2009 , ora 21.00
Orchestra Filarmonicii din Viena nu are nevoie de prezentare. Numele său este sinonim cu tradiția simfonică europeană și în egală măsură cu cele mai noi tendințe în arta interpretativă, mai ales atunci când reușește să redea cu forță de expresie inovațiile artei beethoveniene.

Incluse în programele prezentate de Christian Thielemann la Konzerthaus și Musikverein din Viena, Simfoniile a VII-a și a VIII-a de Ludwig van Beethoven vor figura și pe afișele concertelor de la Paris, Köln și Amsterdam între 13 și 27 noiembrie 2009.

Toate aceste concerte pot fi considerate parte a unui proiect mult mai ambițios înscris sub genericul „Seria Beethoven a secolului XXI”, în care Orchestra Filarmonicii din Viena și-a unit forțele cu unul dintre cei mai apreciați dirijori ai timpurilor noastre pentru a înregistra ciclul complet al celor nouă simfonii cu ajutorul tehnologiei moderne, înregistrări live pentru televiziune, DVD și New Media.

Uniunea Europeană de Radio a înscris în Stagiunea 2009 – 2010 unul dintre aceste importante evenimente muzicale europene – pe cel desfășurat astăzi la Théâtre des Champs-Elysées din Paris și pe care Radio România Muzical vi-l oferă în transmisiune directă la ora 21.00.
Alina Velea