Cinemuzica Înapoi la: Emisiuni

Ludwig van Beethoven-un portret contemporan al Titanului de la Bonn

Publicat: Duminică, 21 Februarie 2010 , ora 10.00
Personajul central pe care l-am ales pentru a ilustra această poveste este Ludwig van Beethoven, așa cum a fost perceput el de către lumea filmului și mai ales așa cum l-a surprins regizoarea Agnieszka Holland în a sa peliculă Copying Beethoven cu alte cuvinte în Simfonia iubirii.

Pentru a scrie despre Beethoven ai nevoie de mult curaj, de multă îndrăzneală și apoi ce ai mai putea spune tu, un simplu muritor, despre acest mare artist? Secolul al XIX-lea i s-a închinat în totalitate, iar veacurile XX și XXI ridică privirea către el cu multă sfială. Așa că nu vom face nici istoria vieții și nici a creației sale, ci ne vom opri la legătura dintre Ludwig van Beethoven și cea de a șaptea artă-cinematograful.

În filmul Simfonia iubirii, regizoarea din Polonia, Agnieszka Holland prezintă o poveste despre ultimii ani din viața compozitorului L.v. Beethoven și mai ales despre premiera Simfoniei a IX-a. Astfel, în Viena anului 1824, L.v.Beethoven își termină ultima sa simfonie. El are nevoie de timp dar și de un copist...aici intervine surpriza...Mai multe nu o să vă spun pentru că îmi doresc să vedeți și dvs. acest film.

Răspunsul concursului din 14 februarie 2010 este: filmul Love me tender.
Mulțumim celor care au participat la această ediție a concursului:

Caramalau Marian-Pitești
Alexandru Emanoil
Constanța Boroneanț
Mihai Waspusch
Putină Gabriela
Doina Popescu
Giovanni Ciola-Pârvulescu-Ploiești
Rodica Olteanu
Florina Stănescu
Laura Ion
Ionică Andrei

Câștigătorii concursului din 14 februarie 2010 sunt: Caramalau Marian-Pitești și Putină Gabriela.

Și nu uitați la ediția de azi a concursului aveți șansa de a câștiga chiar ...Simfonia Iubirii. Adresa unde aștept răspunsurile dvs. este: cinemuzica@radioromania.ro
Antoaneta Banu