Music box Înapoi la: Emisiuni

Cecilia Bartoli - Sospiri (II)

Publicat: Luni, 31 Ianuarie 2011 , ora 20.00
Vă propun să ascultăm 12 piese de pe albumul Sospiri, lansat de celebra mezzosoprană Cecilia Bartoli în 4 octombrie 2010. Sospiri înseamnă un dublu compact disc pe care se regăsesc câteva dintre ariile - simbol de pe albumele mai vechi ale Ceciliei Bartoli., ca și Infelice de Felix Mendelssohn care a fost înregistrată de Cecilia Bartoli alături de violonistul Maxim Vengerov și Orchestra La Scintilla condusă de Adam Fischer pentru albumul Maria apărut în 2007, un omagiu adus celebrei Maria Malibran.

Reeditări pe albumul Maria

Tot pe albumul Maria, recomandat ca un titlu obligatoriu în colecția oricărui iubitor al artei lirice figurează și alte trei arii, toate în relație cu celebra cântăreață de la începutul secolului al XIX-lea, Maria Malibran: prima dintre cele trei, o arie din opera Ines de Castro i-a fost inspirată autorului, Giuseppe Persiani, de vocea și personalitatea Mariei Malibran, care a murit însă înainte de premiera operei. A doua, aria Rosinei din opera "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini și a treia, aria Normei din opera omonimă de Vincenzo Bellini.
Pe albumul Sospiri regăsim și unica înregistrare pe care Cecilia Bartoli a realizat-o din creația lui Pietro Mascagni, un duet din opera "L'amico Fritz", interpretat alături de Luciano Pavarotti.

A hymn for the world

Un disc de succes a fost și cel purtând titulara "A hymn for the world", apărut pe piață în 1997. Partenerii Ceciliei Bartoli de pe acest disc au fost Andrea Bocelli și dirijorul Myung Whun Chung. Discul conținea arii din lucrări religioase, iar în albumul best off Sospiri din 2010, Cecilia Bartoli le-a ales pe acelea ce sugerează o atmosferă celestă, serafică, pe care mezzosoprana reușește să o creeze într-un mod magistral. Compozitorii acestor arii: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Maurice Duruflé, César Franck și Gabriel Fauré, având-o ca solistă pe celebra mezzosoprană Cecilia Bartoli.
Cristina Comandașu