Music box Înapoi la: Emisiuni

Sexteto Mayor - Vida, pasion y tango

Publicat: Luni, 10 Ianuarie 2011 , ora 20.00

Deschidem anul 2011 al noutăților discografice cu un album pe care l-am considerat potrivit pentru perioada post-sărbători de iarnă pe care o parcurgem. Pentru că ce poate fi mai potrivit decât să încălzești o seară rece de iarnă cu pasiunea tangoului?

"Music box" vă aduce un album lansat la nivel european în noiembrie 2010: Vida, pasion y tango semnat Sexteto Mayor.

Sexteto Mayor este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri de tangou din Argentina. Primul lor concert a avut loc în 29 aprilie 1973 - cei șase membri ai ansamblului își propuneau să recreeze atunci tangoul ideal - ceea ce au și reușit pe parcursul unei cariere ce s-a desfășurat mai bine de 30 de ani. Discul cuprinde și înregistrări realizate în 2004 de Sexteto Mayor avându-i printre membri pe Jose Libertella și Luis Stazo la bandoneon, cei care au și înființat ansamblul în 1973.

Anul 2005 a fost unul de cotitură pentru Sexteto Mayor - veteranii Jose Libertella și Luis Stazo părăsiseră ansamblul - Jose Libertella s-a stins din viață în decembrie 2004. Însă spiritul Sexteto Mayor nu s-a pierdut - dovadă stau înregistrările realizate în 2008 la Buenos Aires de Sexteto Mayor în noua sa componență, primele 10 piese de pe acest disc.

Cristina Comanda;u