Music box Înapoi la: Emisiuni

Sting - If on a winter's night

Publicat: Luni, 14 Decembrie 2009 , ora 20.00
Vă prezint un album apărut în 26 octombrie 2009; dacă ați ascultat precedenta ediție a emisiunii Music box știți deja că acest album face parte deja din top 10 al preferințelor mele.

Este un disc atipic: pentru că este un disc cu o muzică ce nu este nici clasică, nici pop, nici world music 100%; este însă un disc apărut la celebra casă Deutsche Grammophon, ce promovează, așa cum se știe, muzica clasică, iar pe coperta discului apare numele lui Sting.

Este al doilea album pe care Sting renunță să cânte muzică pop-rock, cea care i-a adus de altfel o notorietate de invidiat. După albumul cu muzica lui Dowland, lansat în 2007, iată că Sting vine cu o nouă propunere în zona clasică – este CD-ul pe care-l veți asculta astăzi – intitulat If on a winter’s night….

Este însă un album mult deosebit de cel cu muzica lui Dowland – pentru că și repertoriul abordat este unul poate mai aproape de personalitatea lui Sting. Sunt colinde și cântece vechi, în cea mai mare parte, într-o tratare armonică subtilă și foarte colorată, apropiată de spiritul vremii noastre.

Mie nu-mi place să spun vorbe mari, însă trebuie să recunosc că am fost realmente impresionată de acest album al lui Sting – If on a winter’s night. Calitatea muzicii în sine este una excepțională – sunt piese tradiționale, dar și lucrări de Henry Purcell, Johann Sebastian Bach, Franz Schubert și chiar…Sting. Aranjamentele realizate de Sting și Robert Sadin trădează un gust rafinat, de foarte buni cunoscători ai muzicii clasice.

Însă nu aceasta dă în sine valoarea albumului, ci puterea lui de a ne purta într-o călătorie aproape fantastică în lumea iernii și a sărbătorilor ei, puterea lui de a da viață unui univers ce încă pâlpâie în inimile noastre de creștini europeni – este o celebrare a tradiției cu toate lucrurile ei bune, pe care n-ar trebui să le uităm vreodată.

Albumul If on a winter’s night – cel mai nou album al lui Sting, lansat în 26 octombrie 2009. O muzică mult diferită de zona pop-rock pe care o abordează de obicei vedeta Sting – o muzică ce invită la reflecție, o muzică ce ne indică încă o dată, dacă mai era necesar, că și într-o lume a comercialului, adevăratele valori au întotdeauna ceva de spus.

În integralitatea sa, albumul If on a winter’s night a fost difuzat astăzi în premieră românească la Radio România Muzical. Și dacă vreți să reascultați această emisiune, nu ezitați să o ascultați în arhiva online de pe site-ul Radio România Muzical: muzical.radioromania.ro.
Cristina Comandașu