Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Concertele RRM

Publicat: Marți, 6 Aprilie 2010 , ora 17.00
De 8 martie, doamnele s-au putut bucura de un cadou special: la Sala Radio a avut loc un concert al ansamblului a cappella „Neri Per Caso”, care ne demonstrează încă o dată că în Italia muzica este o afacere de familie. Din formație fac parte Domenico Pablo Caravano, fratele său Gonzalo, verii lor Ciro și Diego și prietenii lor Mario Crescenzo și Massimo de Divitiis. Șase italiani veri, care s-au aflat pentru a doua oară în România. Între lucrările cântate de membrii ansamblului „Neri per Caso” au făcut parte atât melodiile care i-au făcut celebri, precum „Le Ragazze”.

În 27 martie 2010 a avut loc concertul Proms of Delight Easter 2010 – Opera Gala. Ansamblul Romanian Symphony Orchestra „Jeunesses Musicales” dirijat de Adrian Morar, a interpretat, avându-i ca soliști pe soprana Narcisa Brumar, mezzo-soprana Oana Andra, tenorul Teodor Ilincăi și baritonul Yuriy Tsiple, fragmente din opere celebre. Printre creațiile lirice din care veți asculta fragmente se numără „Dama de pică” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Turandot” de Giacomo Puccini și „Carmen” de Georges Bizet.

Vă așteptăm deci, atât pe cei dintre dumneavoastră care vor să reasculte cele două concerte cât și pe cei care le vor asculta pentru prima oară, să vă bucurați de aceste momente muzicale minunate.
Andra Ivănescu