Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Serate muzicale în București sub cupola Ateneului Român

Publicat: Marți, 30 Noiembrie 2010 , ora 19.30
Un nou recital din cadrul seriei de Serate muzicale în București, organizată de Asociația Lanto Arte, a avut loc în data de 11 august 2010 la Ateneul Român, sub genericul "Capodopere ale muzicii de cameră". În program, Cvartetul cu pian op.47 în Mi bemol major de Robert Schumann și binecunoscutul Cvintet cu pian în La major "Păstrăvul" de Franz Schubert.

Pianistele Maruxa Llorente și Steluța Radu, violonistul Bogdan Zvorișteanu, violiștii Cristian Ifrim și Marius Nichiteanu și violoncelisul Marin Cazacu au dat dovadă în egală măsură de calitățile necesare unor interpreți camerali, dar și de evidente atuuri solistice. Luminozitate și energie, lirism sau interiorizare, toate și-au găsit expresia într-o interpretare plină de profunzime.

Pentru partea a doua a Concertelor Radio România Muzical am pregătit selecțiuni dintr-un alt recital cameral, susținut în 4 mai 2010 de Ansamblul "Remember Enescu" la Palatul Cantacuzino, cu un program dedicat lucrărilor lui George Enescu. Prin liedurile pe versuri de Carmen Sylva și Clement Marot, soprana Cristina Radu și pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu au reușit să creeze o atmosferă aparte, reflectând paleta de sentimente și trăiri propusă de Enescu: o atmosferă meditativă, străbătută de melancolie sau intensitate dramatică.

Vă invit să ascultați marți, 30 noiembrie, de la ora 19.30, înregistrarea concertului din 11 august 2010, susținut în stagiunea Serate muzicale în București și selecțiuni din concertul Ansamblului "Remember Enescu", desfășurat în data de 4 mai 2010 în Aula Palatului Cantacuzino.

Andreea Chiselev