Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Mari muzicieni ai viitorului

Publicat: Marți, 6 Decembrie 2011 , ora 19.30
Sub genericul Concertele Radio România Muzical - Mari muzicieni ai viitorului - vă prezentăm în această seară emisiunea-concert ce-l are ca protagonist pe violonistul Aron-Matei Cavassi. Aron-Matei Cavassi (n.1995) este fiul violoncelistului Dan Cavassi și al compozitoarei Carmen Cârneci, nepot al compozitorului și dirijorului Liviu Cavassi, provenind așadar dintr-o familie ale cărei tradiții muzicale se întind pe mai multe generații. Începând cu clasa a VI-a lucrează cu profesoara Carmen Runceanu la Liceului de Muzică "George Enescu" din București.

Aron Cavassi a participat încă de la vârsta de 8 ani la concursuri de anvergură națională, precum și la cursuri de măiestrie. Prezența remarcabilă, a atras atenția specialiștilor și a publicului. Palmaresul lui Aron Cavassi numără până în prezent peste 40 de premii, în marea lor majoritate premii I. În această vară a participat ca bursier la cursurile oferite de Maxim Vengerov și Liviu Prunaru în cadrul Academiei «Yehudi Menuhin» (Elveția), apoi la Cursurile Internaționale de Măiestrie de la Arcuș susținute de profesorul Liviu Câșleanu, continuându-și în mod complementar pregătirea cu profesorul Dmitri Tombasov, la Berlin.

În recitalul organizat de Radio România Muzical și Muzeul Național "George Enescu", sub genericul Mari muzicieni ai viitorului, recital ce a avut loc în seara de 28 noiembrie, Aron Cavassi a cântat împreună cu lector universitar dr.Viorica Boerescu, o excelentă pianistă și un profesor rar, ce face cinste muzicii românești contemporane și Universității Naționale de Muzică din București.

Înregistrarea realizată în seara de 28 noiembrie, prezentată de criticul muzical Ecaterina Stan, coordonatoarea proiectului, vă este oferită în seara de marți, 6 decembrie, la orele 19.30 la Radio România Muzical.
Ecaterina Stan