Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Spring Music Flavours

Publicat: Marți, 31 Mai 2011 , ora 19.30

Astăzi este ultima zi de primăvară și merită celebrată ca atare. Așa că v-am pregătit din nou un recital marca Spring Music Flavours susținut de Orchestra Română de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal.

În data de 7 mai 2011 tinerii muzicieni s-au aflat pe scena Ateneului Român pentru a interpreta opusuri de George Enescu, Johann Strauss, Johannes Brahms, Gioacchino Rossini și Modest Musorgski. Orchestra Română de Tineret, înființată în 2008 de violoncelistul Marin Cazacu, a făcut mari progrese și imprimă prospețime, energie și vervă programelor pe care le interpretează. Concertul din 7 mai s-a menținut în câmpul semantic al primăverii, grație inteligenței interpretative a tinerilor conduși de Cristian Mandeal.

Așa că nu există la sfârșit de mai un mod mai potrivit de a spune la revedere acestui anotimp decât reascultând concertul pe care Orchestra Română de Tineret l-a susținut la începutul acestei luni. Vă aștept de la ora 19.30 să ne încărcăm cu ultimele unde de parfum de liliac puse pe muzică și să încheiem astfel minunata lună mai.


Petra Gherasim