Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Mari muzicieni ai viitorului

Publicat: Marți, 5 Aprilie 2011 , ora 19.30

Radiodifuziunea Română, încă de la începuturi, și-a făcut un titlu de onoare din a sprijini pe tinerii muzicieni, interpreți ori compozitori. Pornind de la inițiativele maestrului Mihail Jora, primul director al muzicii la radio, instituția noastră a fost și rămâne un sprijin pentru toți cei care există sub genericul…

MARI MUZICIENI AI VIITORULUI

Radio România Muzical oferă acum șansa să-i aplaudați și să-i susțineți pe cei la început de drum, dar deja confirmați.

O veți putea face fie fiind prezenți în salonul de muzică al castelului Peleș, fie apoi în salonul de muzică al Muzeului Național "George Enescu" din București, sau ascultând emisiunea difuzată peste câteva zile apoi la Radio România Muzical.

O dublă binecuvântare muzicală, în egală măsură pentru interpreți cât și pentru melomani va stăpâni aceste întâlniri, căci vom fi împreună cu capodopere-reper ale compozitorilor români și universali. Recitalurile au în vedere pe cei mari creatori aniversați și pe cei mari ai noștri, mai cu seamă pe George Enescu, cel ce a binecuvântat atât Peleșul, cât și Palatul Cantacuzino prin prezența sa.

Prima noastră ofertă

Recitalul violoncelistului Ștefan Cazacu și al pianistei Raluca Cimpoi-Iordachi în opusuri semnate de: Ludwig van Beethoven, George Enescu, Piotr Ilici Ceaikovski, Henryk Wieniawski, Serghei Rahmaninov, David Popper s-a întâmplat deja cu mare succes și nu numai de public, sâmbătă, 26 martie 2011 la Sinaia și luni, 28 martie 2011, la București.

Sunetul admirabil al lui Ștefan Cazacu, temperamentul său foarte bine susținut tehnic, colaborarea minunată cu pianista Raluca Cimpoi Iordachi ne determină să credem că am ascultat cu siguranță un mare muzician al viitorului.

Vă reamintesc: în seara de 5 aprilie 2011, la Radio România Muzical, ora 19.30 vom retransmite acest recital.
Ecaterina Stan