Concertele Radio România Muzical Înapoi la: Emisiuni

Serate muzicale în București sub cupola Ateneului Român

Publicat: Marți, 1 Martie 2011 , ora 19.30
Aimo Pagin este deja un nume cunoscut în lumea muzicală românească, după ce și-a clădit un debut de carieră promițător în Franța. La Ateneul Român a evoluat deja acum doi ani alături de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, fiind atunci apreciat pentru “expresivitatea interpretării, sensibilitatea profundă și forța tușeului său”. De altfel, aceste calități l-au ajutat să câștige, până acum, premii la competiții internaționale importante.

Fiu al celebrei violoniste române Silvia Marcovici, stabilită împreună cu familia la Strasbourg, Aimo Pagin și-a manifestat pasiunea pentru pian încă din copilărie, studiind mai târziu, la Conservatorul din Strasbourg, la Colmar și Geneva, cu profesori cunoscuți ca Rene Shereshevskaia și Dominique Merlet. În ultimii ani, pianistul a susținut recitaluri camerale alături de mama sa în Franța, Elveția și România.

Și în 29 septembrie 2010 Aimo Pagin a evoluat împreună cu Silvia Marcovici pe scena Ateneului Român. Programul a cuprins șase Valsuri de Frédéric Chopin, Scherzo pentru vioară și pian de Johannes Brahms, “Nigun” din Suita “Baal Shem” de Ernest Bloch. În partea a doua, celor doi muzicieni li s-a alăturat apreciatul violoncelist Marin Cazacu, pentru interpretarea Trio-ului nr. 1 op. 49 de Felix Mendelssohn.

Recitalul, organizat de Asociația Culturală “Lanto Arte” în cadrul seriei de Serate muzicale în București, a fost înregistrat de postul Radio România Muzical, care vi-l oferă astăzi, 1 martie, de la ora 19.30.
Larisa Clempuș