ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Povestile de succes ale muzicii Înapoi la: Emisiuni

Interviu cu tenorul Rolando Villazón (I)

Publicat: Duminică, 10 Octombrie 2010 , ora 10.30
Se spune despre artistul născut în zona New Mexico acum 38 de ani, în 22 februarie 1972, că este cel mai iubit tenor al perioadei de după istoricul triumvirat Pavarotti-Domingo-Carreras. În 11 ani de carieră, Villazon a lăsat iubitorilor operei amintiri intense, de neuitat – Alfredo din „Traviata”, cu Anna Netrebko (cuplu intrat deja în antologie), Nemorino în „Elixirul...”, Rodolfo în „Boema” sau Hoffmann din „Povestirile lui Hoffmann”; Villazón - voce caldă și intensă, timbru inconfundabil cu străluciri de bronz, calități dublate de carisma sa naturală, de inteligența cultivată și, nu în cele din urmă, de pasiunea sinceră cu care servește muzica.

Ultimii 4 ani, e drept, nu au fost deloc cei mai buni din cariera muzicianului, dimpotrivă – problemele sale vocale au avut drept consecință două mari perioade de pauză, ultima, în 2009, ca urmare a operației de chist pe corzi, ce i-a amenințat nu numai capacitatea de a cânta, ci și pe cea de a vorbi. Din fericire, Villazón a revenit, în martie 2010, în „Elixirul dragostei” de Donizetti pentru care a fost aclamat îndelung și pe merit la Opera de Stat din Viena; iar recent, în această toamnă, artistul și-a îmbogățit discografia cu un nou album, intitulat “Mexico” și dedicat nu operei, ci cântecelor mexicane mai mult sau mai puțin tradiționale, oricum, pagini cu care Rolando Villazón a crescut.

Cu prilejul lansării discului a acceptat să stăm de vorbă în beneficiul celor care urmăresc Poveștile de succes..., pentru ca noi să aflăm nu numai ce înseamnă noul disc – din care vă vom oferi selecțiuni în primă audiție românească – ci și multe răspunsuri legate de povestea acestui artist atât de plin de har. Vă invităm să ascultați acest interviu cu Rolando Villazón, oferit în două ediții ale emisiunii "Poveștile de succes ale muzicii", în 10 și 17 octombrie 2010, ora 10,30 și în reluare de la ora 22,00, doar la Radio România Muzical!
Ștefan Costache