ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Povestile de succes ale muzicii Înapoi la: Emisiuni

Interviu cu clarinetista germană Sabine Meyer

Publicat: Duminică, 16 Octombrie 2011 , ora 10.30
Numele Sabinei Meyer vă este probabil cunoscut, dacă obișnuiți să deschideți radioul pe frecvențele România Muzical. Versatilitatea repertorială a clarinetistei germane, asociată cu calitatea interpretărilor sale și cu numărul destul de mare de înregistrări realizate, o situează printre cei mai difuzați artiști ai postului nostru. Totodată, Sabine Meyer a apărut pe scena Festivalului Internațional "George Enescu", alături de ansamblul de suflători care îi poartă numele, într-un program ce a cuprins și Dixtuorul de George Enescu.

Sabine Meyer este o muziciană al cărei destin nu putea să se deruleze decât în preajma muzicii, iar arta interpretării la clarinet i-a fost cumva transmisă prin codul său genetic; primul profesor de clarinet i-a fost tatăl - clarinetist la rândul său. Fratele Sabinei, Wolfgang Meyer a devenit de asemenea clarinetist. Și soțul ei, Reiner Wehle, cu care își împarte întreaga carieră, este tot clarinetist. Vorbim așadar despre o artistă pentru care cântatul la clarinet este un mod de viață, o pasiune pe care a aprofundat-o pe parcursul studiilor la Stuttgart și Hanovra, al recitalurilor camerale, al concertelor cu orchestre dintre cele mai prestigioase, dar și al unei activități didactice la Școala de muzică din Lubeck.

Cum arată povestea de succes a Sabinei Meyer, din punctul său de vedere, am încercat să aflăm după concertul pe care l-a susținut la Sala mică a Palatului din București pe parcursul unui interviu pe care vă invit să-l urmăriți și dumneavoastră duminică, 16 octombrie, de la ora 10.30 și în reluare de la ora 22.00.
Monica Isăcescu