ACUM:
23.00
Interpretul zilei
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Înapoi la: Emisiuni

Cinemuzica cu Antoaneta Banu

Epilog
Sâmbătă, 2 Octombrie 2010 , ora 12.30
Doamnelor, Domnilor, azi este ultima ediție a emisiunii Cinemuzica, difuzata prin amabilitatea Postului Radio România Muzical care și-a dorit să lanseze un astfel de proiect.
James Dean-Rebel fără cauză
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010 , ora 12.30
La peste 50 de ani de la moartea sa, James Dean continuă și azi să fascineze cinefilii de pretutindeni dar și artiștii din lumea întreagă, cum ar fi Madonna, Billy Joel și Don McLean, care îi dedică piese pe albumele lor.

Filmul este cea mai tânără artă, dar în ciuda acestui fapt a știut încă de la bun început să lege o frumoasă prietenie cu artele surori. Așa încât, de-a lungul istoriei cinematografului, acesta a găsit sursă de inspirație în teatru, balet, pictură, muzică.

Muzica a devenit în timp un partener „strategic” al filmului, iar premiile Oscar au introdus în lista lor și pe cel pentru cea mai bună coloană sonoră.

Mari compozitori au creat pentru filme, melodii care au rămas nemuritoare, iar musicalul, gen cinematografic pe care America l-a creat, a devenit unul de succes.

Muzica a fost sursă de inspirație și pentru scenariști sau regizori; unii dintre ei au ajuns celebri pentru producții care au ca subiect arta sonoră, mari compozitori sau interpreți. Relația s-a dezvoltat și mai mult iar literatura, muzica și filmul s-au întâlnit în producții celebre.

Iată de ce Radio România Muzical propune un format care să cuprindă toate acestea și încă multe alte surprize.

Acesta este textul de prezentare care a însoțit în stagiunea 2009-2010 ciclul de emisiuni Cinemuzica realizate de criticul de film Antoaneta Banu, având-o ca redactor pe colega noastră Octavia Galescu.

Pe parcursul verii 2014, ediții în reluare Cinemuzica în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 17.30.

Antoaneta Banu