ACUM:
17.00
Arpeggio (R)
Beethoven & more pentru două ore.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Înapoi la: Emisiuni

În căutarea răspunsului potrivit

În căutarea răspunsului potrivit
Sâmbătă, 11 Iunie 2016 , ora 10.00
În căutarea răspunsului potrivit
Sâmbătă, 4 Iunie 2016 , ora 10.00

Căutăm permanent în prezent câte ceva, de la obiecte banale, cum ar fi cheile sau ochelarii și până la răspunsuri mai complexe ale unor întrebări existențiale – asta dacă ne-a mai rămas timp și pentru această îndeletnicire. Căutăm lucruri, oameni, animale, sentimente și, nu în ultimul rând, ne căutăm pe noi înșine prin fiecare gest.

De astăzi, întreprindem și noi propria căutare, una cu folos, sperăm - căutarea unor răspunsuri potrivite. Da, știu, l-am parafrazat pe Marcel Proust dar poate că nu-l va deranja prea tare, atâta vreme cât este vorba despre muzică, fiindcă știți probabil că marele scriitor francez a iubit întotdeauna arta sonoră.

În fiecare săptămână vă aștept să ascultăm muzică și să vorbim despre muzică, dar evident că nu mă voi limita doar la asta, ci voi apela la ajutorul dumneavoastră pentru a găsi răspunsurile corecte pentru 3 întrebări diferite ca tematică.

Vom căuta nume de compozitori, interpreți, lucrări, vă vom testa memoria muzicală, auzul și experiența în materie de artă sonoră. Și cum niciun lucru bun nu rămâne nerăsplătit - cel puțin așa se spune și dorim să întărim această idee -, în fiecare ediție vom avea 3 premii pe care vi le punem la dispoziție: compact-discuri cu înregistrări de referință din literatura muzicală națională și internațională și invitații la concertele Orchestrei Naționale Radio, Orchestrei de Cameră Radio, dar și la spectacolele Operei Naționale București.

Pentru cei care nu pot asculta o ediție, există și posibilitatea audiției sale ulterioare pe pagina de pe internet a emisiunii.

Aștept, așadar, cu nerăbdare răspunsurile potrivite la adresa raspunspotrivit@romaniamuzical.ro. Deadline pentru primirea răspunsurilor: joi. De asemenea, ne puteți oferi răspunsurile potrivite și la telefon: 0213031845 (cu tarif normal) - luni-joi, orele 8.30-17.00.

În căutarea răspunsului potrivit cu Veronica Zbarcea - în fiecare sâmbătă, de la ora 10.