Înapoi la: Emisiuni

Beautiful minds cu Ștefan Costache

Beautiful minds - violonista Silvia Marcovici
Marți, 20 Septembrie 2022 , ora 8.45
Beautiful minds - Remus Azoiței
Marți, 6 Septembrie 2022 , ora 8.45
Care este raportul dintre muncă și talent? Ce rol joacă destinul? Cum să trecem de inevitabilele impasuri? Răspunsuri aflăm în această primă ediție ce îl are drept protagonist pe violonistul Remus Azoiței, un nume important pe scena muzicală internațională, profesor al Academiei Regale de Muzica din Londra și solist ce a colaborat cu ansambluri importante de-a lungul carierei.

Ce stă în spatele unei cariere de succes, indiferent de domeniu? Ce ne motivează, ce ne face să mergem înainte? Care este partea invizibilă a unei cariere desfășurate în lumina reflectoarelor?

Exemplul muzicienilor pe care-i admirăm pe marile scene poate fi revelator pentru oricare tânăr profesionist, aflat în căutare de modele. Ce concluzie este posibil să tragem la finalul acestui serial de interviuri, pe care le puteți asculta la Radio România Muzical bilunar, începând cu 5 septembrie? Cel mai probabil, că talentul este doar 10% și 90% este muncă, așa cum spunea și George Enescu; că seriozitatea, dăruirea și pasiunea, dar și un pic de noroc, au un rol primordial. 

Marțea, de la ora 8.45, în reluare joi, de la ora 18.15, aveți întâlnire cu oameni speciali - Beautiful minds - de la care avem atât de multe de învățat.  

Ștefan Costache