Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Marile serate muzicale ale Bucureștiului - ediția a III-a

Publicat: sâmbătă, 1 Iulie 2017 , ora 0.00

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează în perioada 1-9 iulie 2017 a treia ediție a festivalului internațional al muzicii de cameră intitulat "Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului". Evenimentul reunește muzicieni din 8 țări, ce vor susține concerte la Ateneul Român și în sălile Operei Comice pentru Copii.

Conducerea artistică a festivalului este asigurată de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist cu o carieră impresionantă ce include coordonarea partidei de violoncel din orchestra Teatrului Scala din Milano.

Festivalul cuprinde 4 serii de concerte: "Marile Serate la Ateneul Român" - pe 7, 8 și 9 iulie, începând cu ora 19:00; "Marile Serate la Opera Comică pentru Copii", 1 - 6 iulie, de la ora 19:00 și 21:00, "Matineele festivalului", pe 1 și 2 iulie, de la ora 10:00, și "Întâlnirile cu Maeștrii Marilor Serate", pe 5 și 6 iulie, de la ora 19:00. Moderatorul celor 9 evenimente este reputatul regizor Cristian Mihăilescu. Noutățile pe care le aduce ediția din acest an includ un concert dedicat muzicii desenelor animate și un recital din creația compozitorului Astor Piazzolla.

În prima zi de festival au loc două evenimente, după cum urmează: de la ora 10:00, în seria "Matineele festivalului", vor concerta violoncelistul Anton Niculescu, Marian Movileanu - viola și pianiștii Adriana Maier și Andrei Licareț, iar de la ora 19:00, în seria "Muzica Desenelor Animate", are loc un recital susținut de pianista Ioana-Maria Lupașcu. Ambele manifestări au loc la Opera Comică pentru Copii.

Lucian Haralambie