Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Luiza Borac - recital extraordinar la Muzeul Național Cotroceni!

Publicat: miercuri, 22 Martie 2017 , ora 0.00
Pianista Luiza Borac va susține mâine, 23 martie 2017, un recital cu o dublă semnificație pentru că este dedicat Centenarului Dinu Lipatti și, în același timp, marchează și cei 20 ani pe care îi aniversează Radio România Muzical. Evenimentul este organizat de postul nostru, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, și începe ora 19.00.
Luiza Borac va interpreta în Sala Cerchez a Muzeului Național Cotroceni opusuri și transcripții de Dinu Lipatti, Frédéric Chopin, Franz Liszt, toate, având o legătură cu Dinu Lipatti - compozitorul și interpretul, iar înregistrarea recitalului va fi difuzată la Radio România Muzical duminică, 26 martie, de la ora 10:30.
Pianista Luiza Borac este cunoscută drept una dintre cele mai importante promotoare ale creației lui Dinu Lipatti. În anul 2012, sub egida unei importante case internaționale de discuri a apărut un dublu compact-disc dedicat lui Dinu Lipatti, incluzând lucrări ale acestuia sau aranjamente realizate de Dinu Lipatti după lucrări ale altor compozitori. Albumul s-a bucurat de cronici entuziaste în prestigioase reviste precum BBC Music Magazine, International Record Review, Gramophone și Diapason.