ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se deschide cea de-a III-a ediție a Festivalului RadiRo

Publicat: vineri, 23 Septembrie 2016 , ora 0.00
Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, ediția a III-a, începe astăzi la București. Cel mai important eveniment muzical al toamnei va aduce pe scena Sălii Radio 9 concerte în 9 zile de festival, 6 orchestre simfonice din Europa și Asia, dar și 19 dirijori și soliști care țin capul de afiș al scenei muzicale internaționale. Dirijorul Kristjan Järvi este directorul de onoare al RadiRo 2016, un muzician cu o carte de vizită impresionantă. Între dirijorii invitați îi vom regăsi pe Lin Daye, Miguel Harth – Bedoya, Cristian Măcelaru, Cornelius Meister, Leo Hussain, Barry Wordsworth și, desigur, Kristjan Järvi, iar printre soliști îi regăsim pe violoniștii Gidon Kremer, Alexandru Tomescu și Gabriel Croitoru, pianiștii Stefano Bollani, Zhang Zuo, Vadym Kholodenko și Denis Kozhukhin, violoncelistul Răzvan Suma, alături de Tine Thing Helseth – trompetă.
Concertul de deschidere ce are loc în această seară, începând cu ora 19.00, aduce în premieră în România Orchestra Simfonică din Shenzen, China. Pe scenă vor mai urca Zhang Zuo, una dintre cele mai bine cotate soliste de origine chineză în plan internațional, și dirijorul Lin Daye, alături de violonistul român Gabriel Croitoru. În ideea promovării unui dialog viu între culturi, programul concertului va propune un mix între repertoriul românesc (Rapsodia nr. 1 de Enescu) și internațional (Rahmaninov, C. Saint - Saëns și Rimski Korsakov).
Evenimentul de deschidere va putea fi ascultat în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural, dar și la TVR 2. Toate concertele RadiRo vor fi preluate prin rețeaua EBU și se vor auzi în toate colțurile Europei. Concertul din această seară va începe la ora 19.