ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concurenții români și moldoveni din Concursul Internațional 'George Enescu'

Publicat: vineri, 2 Septembrie 2016 , ora 11.17

La Radio România Muzical continuăm astăzi rubrica dedicată interpreților români și moldoveni care vor concura în cadrul Concursului Internațional "George Enescu".

Violonistul Ionel Manciu studiază în Londra la Guildhall School of Music and Drama, sub îndrumarea prof. David Takeno. Muzicianul născut în 26 aprilie 1993 în Republica Moldova a susținut până în prezent concerte din postura de solist al Filarmonicilor "George Enescu" din București și "Moldova" din Iași. "Cât sunt tânăr, îmi doresc să cânt pe toate scenele lumii, așa cum o fac muzicienii consacrați. Iar pe la 50 de ani, vreau să mă reîntorc în țară și să dau lecții de vioară la Liceul "Ciprian Porumbescu", acolo unde mi-am făcut și eu studiile." - afirma Ionel Manciu într-un interviu acordat la începutul lunii iunie 2016.

Violonistul ne-a vorbit despre participarea la Concursul Internațional "George Enescu":

"Sunt onorat să fiu printre participanții aleși la acest concurs. Este, de fapt, un test la care-mi încerc forțele proprii, deoarece este un program voluminos și complex. Sper eu, va fi de bun augur. Pregătirile merg bine; de mai mult timp aveam în plan să studiez lucrările lui George Enescu, în special "Impresiile din copilărie" și Sonata a III-a care sunt în caracter popular și cred că acest concurs a fost o oportunitate pentru a studia aceste piese și nu numai. Ca la orice concurs, un concurent trebuie să meargă să câștige, dar pentru mine mai importantă este participarea și simplul fapt că voi cânta unui public care iubește muzica lui George Enescu și iubește muzica în general și voi cânta unui juriu de talie internațională, compus din muzicieni care sunt la momentul actual printre cei mai buni, dacă nu cei mai buni."


Și violoncelista Natalia Costiuc va concura la ediția de anul acesta. Actualmente își efectuează studiile în cadrul Berlin University of the Arts la clasa prof. Jens Peter Maintz. Natalia Costiuc a participat la numeroase festivaluri dintre care amintim: International Festival for Young Artists în Bayreuth Festival junger Künstler Bayreuth și a luat parte la numeroase școli de vară precum Summer Academy of Music Wohldorf-Ohlstedt, Hamburg, International Summer Academy for Young Artists în Marktoberdorf, International Academy of Music in Tuscany, iar în cadrul cursurilor de măiestrie a studiat cu Jens Peter Maintz, David Geringas, Troels Svane, Suren Bagratuni și Efrem Briskin.

Lucian Haralambie